Užminkome mielinę tešlą iš miltų, pieno, kiaušinių, cukraus, druskos, aliejaus bei mielių ir pakildiname.
Lašinius smulkiai supjaustome, sudedame susmulkintą svogūną ir supilame aguonas.
Imame po gabaliuką tešlos, iškočiojam ir dedame įdaro, kraštus užspaudome kaip virtinukams.
Dedame į skardą ir leidžiame pakilti, pakilus patepame išplaktu kiaušinio tryniu su trupučiu vandenio ir kepame 170-180 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min.
Skanaus.

Bandelės su lašinukais
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas | aguonų |
1 valgomasis šaukštas | cukraus |
šiek tiek | juodųjų pipirų (malti) |
1 vienetas | svogūnų |
1 vienetas | kiaušinių |
500 gramų | kvietinių miltų |
250 mililitrų | pieno |
200 gramų | kiaulės šoninės (rūkyta) |
1 arbatinis šaukštelis | druskos |
5 valgomieji šaukštai | aliejaus |
20 gramų | mielių |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bandelės su lašinukais
Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Aguonos, 1 valgomasis šaukštas
- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Juodieji pipirai, malti
- Svogūnai, 1 vienetas
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 500 gramų
- Pienas, 250 mililitrų
- Kiaulienos šoninė, rūkyta, 200 gramų
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Aliejus, 5 valgomieji šaukštai
- Mielės, 20 gramų
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Užminkome mielinę tešlą iš miltų, pieno, kiaušinių, cukraus, druskos, aliejaus bei mielių ir pakildiname.
Lašinius smulkiai supjaustome, sudedame susmulkintą svogūną ir supilame aguonas.
Imame po gabaliuką tešlos, iškočiojam ir dedame įdaro, kraštus užspaudome kaip virtinukams.
Dedame į skardą ir leidžiame pakilti, pakilus patepame išplaktu kiaušinio tryniu su trupučiu vandenio ir kepame 170-180 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min.
Skanaus.
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai (91)
niekada nedededu aguonu.tik kmynus.kazkaip aguonos ir lasiniai.nu jau visai nekaip
As vietoje aguonu dedu KMYNUS!
Kiek laiko tešla kildinti?
Jadvyga į šitas bandeles būtina dėti aguonų čia lietuviškos, o ne latviškos bandelės
Ir niekas nepagamins kaip latviai,ju tradicinis patiekalas.
I SITAS BANDELES NEREIKIA AGUONU
O aguonu butina deti?
teks isbandyti
labai geras receptas
Piena reikia biski pasildyt ir tada bus minkstos:)