Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Bandelės su lašinukais
AUTORIUS:
Rita
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas aguonų
1 valgomasis šaukštas cukraus
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
500 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų pieno
200 gramų kiaulės šoninės (rūkyta)
1 arbatinis šaukštelis druskos
5 valgomieji šaukštai aliejaus
20 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Užminkome mielinę tešlą iš miltų, pieno, kiaušinių, cukraus, druskos, aliejaus bei mielių ir pakildiname.
Lašinius smulkiai supjaustome, sudedame susmulkintą svogūną ir supilame aguonas.
Imame po gabaliuką tešlos, iškočiojam ir dedame įdaro, kraštus užspaudome kaip virtinukams.
Dedame į skardą ir leidžiame pakilti, pakilus patepame išplaktu kiaušinio tryniu su trupučiu vandenio ir kepame 170-180 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min.
Skanaus.

Bandelės su lašinukais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Užminkome mielinę tešlą iš miltų, pieno, kiaušinių, cukraus, druskos, aliejaus bei mielių ir pakildiname.
Lašinius smulkiai supjaustome, sudedame susmulkintą svogūną ir supilame aguonas.
Imame po gabaliuką tešlos, iškočiojam ir dedame įdaro, kraštus užspaudome kaip virtinukams.
Dedame į skardą ir leidžiame pakilti, pakilus patepame išplaktu kiaušinio tryniu su trupučiu vandenio ir kepame 170-180 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Rita

Komentarai (91)


  • daiva 2018-11-14 14:03

    niekada nedededu aguonu.tik kmynus.kazkaip aguonos ir lasiniai.nu jau visai nekaip


  • Brigita 2017-10-08 16:56

    As vietoje aguonu dedu KMYNUS!


  • lina 2016-06-15 23:17

    Kiek laiko tešla kildinti?


  • Audra 2015-11-22 16:44

    Jadvyga į šitas bandeles būtina dėti aguonų čia lietuviškos, o ne latviškos bandelės


  • Jadvyga 2015-05-26 20:26

    Ir niekas nepagamins kaip latviai,ju tradicinis patiekalas.


  • JADVYGA 2015-05-26 20:25

    I SITAS BANDELES NEREIKIA AGUONU


  • Monika 2015-03-07 13:20

    O aguonu butina deti?


  • jurate 2015-03-06 14:45

    teks isbandyti


  • Laimute vizbariene 2015-02-27 14:16

    labai geras receptas


  • anonimas 2015-02-26 19:19

    Piena reikia biski pasildyt ir tada bus minkstos:)


Daugiau receptų