Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Bandelės su šonine
AUTORIUS:
Jurgita
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
40 gramų cukraus (tešlai)
1 vienetas svogūnų (įdarui)
1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
1 vienetas kiaušinių (tešlai)
500 gramų kvietinių miltų (tešlai)
šiek tiek alyvuogių aliejaus (įdarui)
3 valgomieji šaukštai džiūvesėlių (įdarui)
250 mililitrų pieno (tešlai)
250 gramų kiaulės šoninės (rūkyta, įdarui)
šiek tiek druskos (tešlai)
50 gramų sviesto (minkštas, tešlai)
šiek tiek prieskonių (druska, pipirai, maltos mėsos, čiobreliai, įdarui)
7 gramai mielių (sausos, tešlai)
šiek tiek sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Į dubenį suberti miltus, sausas mieles ir gerai išmaišyti. Sudėti gabaliukais pjaustytą sviestą, įmušti kiaušinį, susiberti cukrų, druską ir sutrinti pirštais. Pilti pieną ir gerai išminkyti tešlą (10- 15 min.) Uždengti ir pastatyti šiltai, kad kiltų. Įdarui svogūną pasikepinti šlakelyje alyvuogių aliejaus iki skaidrumo. Tada sudėti smulkiai pjaustytą šoninę ir leisti kelias min pasitroškinti. Suberti džiūvėsėlius, paskaninti druska, pipirais, čiobreliais bei mėsos prieskoniais. Pakilusią tešlą iškočioti 1 cm storiu. Stiklinės ar kepinių žiedo pagalba išspausti rutuliukus. Ant kiekvieno uždėti po 1 a.š. įdaro, sulipdyti ir dėti ant kepimo popieriaus ar silikoninio kilimėlio siūle į apačią. Statyti vėl šiltai, kad pakiltų. Aptepti kiaušinio plakiniu, užbarstyti sezamo sėklomis ir šauti į įkaitintą orkaitę 20-25 min, kol gražiai paruduos. Skanaus!

Bandelės su šonine

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Į dubenį suberti miltus, sausas mieles ir gerai išmaišyti. Sudėti gabaliukais pjaustytą sviestą, įmušti kiaušinį, susiberti cukrų, druską ir sutrinti pirštais. Pilti pieną ir gerai išminkyti tešlą (10- 15 min.) Uždengti ir pastatyti šiltai, kad kiltų. Įdarui svogūną pasikepinti šlakelyje alyvuogių aliejaus iki skaidrumo. Tada sudėti smulkiai pjaustytą šoninę ir leisti kelias min pasitroškinti. Suberti džiūvėsėlius, paskaninti druska, pipirais, čiobreliais bei mėsos prieskoniais. Pakilusią tešlą iškočioti 1 cm storiu. Stiklinės ar kepinių žiedo pagalba išspausti rutuliukus. Ant kiekvieno uždėti po 1 a.š. įdaro, sulipdyti ir dėti ant kepimo popieriaus ar silikoninio kilimėlio siūle į apačią. Statyti vėl šiltai, kad pakiltų. Aptepti kiaušinio plakiniu, užbarstyti sezamo sėklomis ir šauti į įkaitintą orkaitę 20-25 min, kol gražiai paruduos. Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita

Komentarai


Daugiau receptų