Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Bandelės su šviežiais kopūstais
AUTORIUS:
DarkSecret
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cukraus
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
400 gramų kopūstų
50 gramų margarino (kepimo)
400 gramų morkų
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas kiaušinių (trynys)
500 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų pieno
30 mililitrų vandens
šiek tiek aliejaus ((kepimui))
šiek tiek prieskonių
1.5 arbatinio šaukštelio prieskonių (Vegeta)
30 gramų mielių
1 arbatinis šaukštelis raudonėlių (džiovintas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdarui kopūstus smulkiai supjaustome, o morkas sutarkuojame burokine tarka ir kartu su kopūstais dedame į keptuvę.
Kepant nuolat maišome ir, jei reikia, papildomai įpilame aliejaus.
Kai kopūstai truputį suminkštės, pabarstome vegeta bei pipirais ir kepame tol, kol kopūstai galutinai suminkštės.
Vėliau gautą masę (įdarą) sukrečiame į sietelį ir leidžiame nubėgti aliejaus pertekliui.
Pieną pašildome mikrobangų krosnelėje (apie 40 s.), sudedame mieles bei įberiame cukrų ir viską gerai išmaišyti.
Į didesnį dubenį sudedame persijotus miltus, įmušame kiaušinį, įdedame kambario temperatūros supjaustytą margariną, vegetą, raudonėlius, įpilame pieną su mielėmis ir viską gerai išmaišome.
Jei tešla limpa prie rankų, įdedame daugiau miltų ir atvirkščiai - jei per kieta, įpilame papildomai pieno.
Viską išmaišius, dar apie 10-15 min. minkome tešlą.
Išminkius, paliekame pastovėti apie 40 min. šiltoje vietoje.
Pakilus tešlai, iškočiojame ją apie 0,5 cm storio ir su stikline išspaudžiame skritulėlius.
Į vidų dedame įdarą, užlankstome kraštus ir dedame siūle į apačią.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, sutepame kepimo margarinu, 5 cm atstumu sudedame bandeles ir paliekame pastovėti dar apie 15 min. vos įkaitintoje orkaitėje, tam kad bandelės pakiltų.
Kiaušinio trynį suplakame su šaltu vandeniu (apie 30 ml vandens) ir, pakilus bandelėms, sutepame jas šiuo mišiniu (dar galima viršų pabarstyti džiovintais raudonėliais).
Bandeles dedame į vos pašildytą orkaitę ir kepame apie 20-25 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Skanaus.

Bandelės su šviežiais kopūstais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Įdarui kopūstus smulkiai supjaustome, o morkas sutarkuojame burokine tarka ir kartu su kopūstais dedame į keptuvę.
Kepant nuolat maišome ir, jei reikia, papildomai įpilame aliejaus.
Kai kopūstai truputį suminkštės, pabarstome vegeta bei pipirais ir kepame tol, kol kopūstai galutinai suminkštės.
Vėliau gautą masę (įdarą) sukrečiame į sietelį ir leidžiame nubėgti aliejaus pertekliui.
Pieną pašildome mikrobangų krosnelėje (apie 40 s.), sudedame mieles bei įberiame cukrų ir viską gerai išmaišyti.
Į didesnį dubenį sudedame persijotus miltus, įmušame kiaušinį, įdedame kambario temperatūros supjaustytą margariną, vegetą, raudonėlius, įpilame pieną su mielėmis ir viską gerai išmaišome.
Jei tešla limpa prie rankų, įdedame daugiau miltų ir atvirkščiai - jei per kieta, įpilame papildomai pieno.
Viską išmaišius, dar apie 10-15 min. minkome tešlą.
Išminkius, paliekame pastovėti apie 40 min. šiltoje vietoje.
Pakilus tešlai, iškočiojame ją apie 0,5 cm storio ir su stikline išspaudžiame skritulėlius.
Į vidų dedame įdarą, užlankstome kraštus ir dedame siūle į apačią.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, sutepame kepimo margarinu, 5 cm atstumu sudedame bandeles ir paliekame pastovėti dar apie 15 min. vos įkaitintoje orkaitėje, tam kad bandelės pakiltų.
Kiaušinio trynį suplakame su šaltu vandeniu (apie 30 ml vandens) ir, pakilus bandelėms, sutepame jas šiuo mišiniu (dar galima viršų pabarstyti džiovintais raudonėliais).
Bandeles dedame į vos pašildytą orkaitę ir kepame apie 20-25 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Skanaus.

Receptą atsiuntė DarkSecret

Komentarai (8)


  • anzelika 2015-06-03 07:14

    Super teslos receptukas.aciu labai skanu:)


  • MonikaJ6R 2012-03-08 10:39

    As i tokias mielines bandeles dedu farsa, svoguna, truputi sviesto ir vandens. LABAI SKANU!...


  • dsa 2011-09-30 13:41

    piena i mikrobangine? isprotejot?! sildant taip piena, visiskai deformuojasi pieno molekules! tokios nesamones tikros musu organizmui tiksincios bombos!


  • Violeta 2011-08-30 15:53

    O mieles šlapios turi būt? :-)


  • Sandra 2011-07-09 12:50

    As taip pat nelabai megstu kopustus :-p bet teko paragauti bedele su kopustais ir man taip patiko :super: kad pati pabandziau issikepti pagal si recepta ziauriai patiko ir lb skanu as jau megstu kopustus :-) :-) :-) :-)


  • Freida 2011-04-08 17:22

    sknutes bandeles, dariau is puse normos, kita kart jau darysiu daugiau. aciu :super: .


  • Grazina 2011-04-07 14:07

    Na,as vietoje kopustu dedu :visa nesupjaustyta desrele.LIUKS :super:


  • Zmogus 2011-03-20 19:34

    Nu ta bandele taip gundo. :-o . Bet gadangi as nemegstu kopustu taigi susigalvojau ideti mesos . :-) :-) .
    Gavosi kaip ceburekas. :soku: .
    Labai skanu. :ok:


Daugiau receptų