Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Bandelės su uogiene
AUTORIUS:
Jurgita
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus pudros
50 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių (tryniai)
400 gramų kvietinių miltų
200 mililitrų pieno (šiltas)
šiek tiek druskos
200 gramų sviesto (tirpintas)
1 vienetas mielių (sausos, pakeliuose)
šiek tiek uogienės (abrikosų, slyvų, mėlynių ar obuolių)
1 vienetas vanilinio cukraus (pakeliuose)
1 vienetas citrinos žievelės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Dubenyje gerai sumaišyti miltus su mielėmis. Suberti cukrų, vanilinį cukrų, druską, tarkuotą citrinos žievelės sluoksnį, įmušti kiaušinių trynius, įpilti pieną ir pusę sviesto. Mikseriu su antgaliu tešlai viską sumaišyti 5 min. iš pradžių mažu, paskui dideliu greičiu. Palaikyti tešlą šiltoje vietoje, kol ji gerokai pakils. Vėl paminkyti, iškočioti 1 cm storio kvadratinį lakštą. Perpjauti išilgai į dvi juostas. Kiekvienos juostos kraštus aptepti abrikosų, slyvų, mėlynių ar obuolių uogiene ir susukti (kaip vyniotinį). Padalinti į mažesnius gabaliukus (kiekvieną į 7-8). Ritinėlius sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą paliekant tarpus. Aptepti likusiu tirpintu sviestu. Vėl padėti šiltai, kad pakiltų. Kepti 180-200 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių. Apibarstyti cukraus pudra. Tiekti šiltas arba šaltas. Skanaus!
Patarimas. Prie bandelių puikiai tinka angliškas vanilinis kremas.

Bandelės su uogiene

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Dubenyje gerai sumaišyti miltus su mielėmis. Suberti cukrų, vanilinį cukrų, druską, tarkuotą citrinos žievelės sluoksnį, įmušti kiaušinių trynius, įpilti pieną ir pusę sviesto. Mikseriu su antgaliu tešlai viską sumaišyti 5 min. iš pradžių mažu, paskui dideliu greičiu. Palaikyti tešlą šiltoje vietoje, kol ji gerokai pakils. Vėl paminkyti, iškočioti 1 cm storio kvadratinį lakštą. Perpjauti išilgai į dvi juostas. Kiekvienos juostos kraštus aptepti abrikosų, slyvų, mėlynių ar obuolių uogiene ir susukti (kaip vyniotinį). Padalinti į mažesnius gabaliukus (kiekvieną į 7-8). Ritinėlius sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą paliekant tarpus. Aptepti likusiu tirpintu sviestu. Vėl padėti šiltai, kad pakiltų. Kepti 180-200 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių. Apibarstyti cukraus pudra. Tiekti šiltas arba šaltas. Skanaus!
Patarimas. Prie bandelių puikiai tinka angliškas vanilinis kremas.

Receptą atsiuntė Jurgita

Komentarai (1)


  • as 2015-03-13 16:45

    labia skaniai isejo.tiesiog liuks.siulau ir jums isbandyti.labai
    gerai gavosi.o skonis nearealus.aciu autorei uz toki skanu receptuka;+]


Daugiau receptų