Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Baravykai savose sultyse
AUTORIUS:
meja
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus
šiek tiek kmynų
1 vienetas laurų lapų (lapeliais)
1 kilogramas baravykų
1 valgomasis šaukštas druskos
šiek tiek citrinos rūgšties
5 vienetai kvapiųjų pipirų (žirniukais)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paimti kilogramą baravykų, galima atskirti galvutes nuo kotelių, arba jei nenorite perpjauti, o mažesnius galite palikti nepjaustytus, tuomet nuvalę juos, nuplaukite ir pasverkite, kad būtų lygiai vienas kilogramas. Jei darysite daugiau tai dvigubą norma reikės dėti, o čia vienai normai. Nuvarvinkite, kad nebūtų vandens ir sudėkite į puodą ir kaitinkite ant normalios ugnies, vis pamaišydami,kad neprisviltų, kol pradės skirtis iš jų sultys.
Kai jau pakankamai išsiskirs sulčių, matysis,kad apsisėmė grybai i kyla putos (jų nugriebti nebūtina) tada įdėkite šaukštą valgomą druskos, ir ant peilio galo citrinos rūgštelės ir maišykite kaitindami. Paragaukite ar skonis jums patinka, jei ko trūksta galite dar šiek tiek įberti, pagal skonį galite įdėti ir cukraus. Tuomet sudėkite visus priedus pipirus, lauro lapelį, kmynus. Ir virkite 30 minučių, kol grybai išvirs.
Išvirus grybus sudėkite į iškaitintus stiklainius ir užsukite, bei apverskite aukštyn kojomis, kad pasistovėtų ir užklokite šiltai, palikite stovėti iki ryto. Štai ir viskas.
Labai skanūs grybukai, tinka prie visko.

Baravykai savose sultyse

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Paimti kilogramą baravykų, galima atskirti galvutes nuo kotelių, arba jei nenorite perpjauti, o mažesnius galite palikti nepjaustytus, tuomet nuvalę juos, nuplaukite ir pasverkite, kad būtų lygiai vienas kilogramas. Jei darysite daugiau tai dvigubą norma reikės dėti, o čia vienai normai. Nuvarvinkite, kad nebūtų vandens ir sudėkite į puodą ir kaitinkite ant normalios ugnies, vis pamaišydami,kad neprisviltų, kol pradės skirtis iš jų sultys.
Kai jau pakankamai išsiskirs sulčių, matysis,kad apsisėmė grybai i kyla putos (jų nugriebti nebūtina) tada įdėkite šaukštą valgomą druskos, ir ant peilio galo citrinos rūgštelės ir maišykite kaitindami. Paragaukite ar skonis jums patinka, jei ko trūksta galite dar šiek tiek įberti, pagal skonį galite įdėti ir cukraus. Tuomet sudėkite visus priedus pipirus, lauro lapelį, kmynus. Ir virkite 30 minučių, kol grybai išvirs.
Išvirus grybus sudėkite į iškaitintus stiklainius ir užsukite, bei apverskite aukštyn kojomis, kad pasistovėtų ir užklokite šiltai, palikite stovėti iki ryto. Štai ir viskas.
Labai skanūs grybukai, tinka prie visko.

Receptą atsiuntė meja

Komentarai (6)


  • Audra 2016-07-20 19:35

    Aciu. Taip ir padarysiu. Tik as jau grybus apvirusi 2 kartus. Ir neturiu citrinos rugsties....
    Tik Acto ir obuoliu acto


  • Grazina 2015-08-23 11:47

    Taip esu dariusi :)labai skanu !!!!


  • Loreta 2014-09-07 12:07

    As ir galvoju apie vandeni,nejau uztenka sulciu?


  • Gerimanta 2014-09-06 18:45

    O vandensvisai nereikia? Negi baravykai tokie sultingi?


  • mia30 2010-11-21 21:59

    Taip labaii....


  • 653 2010-11-21 19:06

    skanu :super: :super: :super: :super: :super: :super:


Daugiau receptų