Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Baravykų salotos su padažu
AUTORIUS:
Ilona
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 valgomasis šaukštas svogūnų (pjaustyti laiškai)
200 gramų majonezo
100 gramų baravykų (ar pievagrybiai)
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas aliejaus
3 valgomieji šaukštai garstyčių padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Grybai perrenkami, nuvalomi, nuplaunami kiaurasamtyje ir nuvarvinami.
Supjaustomi gabalėliais (jei pievagrybiai — apšlakstomi actu, kad nepatamsėtų) ir išverdami pasūdytame vandenyje.
Dar kartą kiaurasamtyje gerai nuvarvinami.
Po to sudedami į dubenį, pabarstomi druska bei maltais pipirais, apšlakstomi citrinos sultimis, aliejumi ir išmaišomi.
Sudėjus į salotinę, palaistoma padažu ir papuošiama ankštpipiriais arba salotų lapais.
Padažas paruošiamas taip: 200 g majonezo sumaišoma su 3 šaukštais paruoštų garstyčių, pridedama šaukštas smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų, druskos ir cukraus pagal skonį.
Skanaus.

Baravykų salotos su padažu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Grybai perrenkami, nuvalomi, nuplaunami kiaurasamtyje ir nuvarvinami.
Supjaustomi gabalėliais (jei pievagrybiai — apšlakstomi actu, kad nepatamsėtų) ir išverdami pasūdytame vandenyje.
Dar kartą kiaurasamtyje gerai nuvarvinami.
Po to sudedami į dubenį, pabarstomi druska bei maltais pipirais, apšlakstomi citrinos sultimis, aliejumi ir išmaišomi.
Sudėjus į salotinę, palaistoma padažu ir papuošiama ankštpipiriais arba salotų lapais.
Padažas paruošiamas taip: 200 g majonezo sumaišoma su 3 šaukštais paruoštų garstyčių, pridedama šaukštas smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų, druskos ir cukraus pagal skonį.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Ilona

Komentarai


Daugiau receptų