Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Barščiai su džiovintomis slyvomis
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
2 arbatiniai šaukšteliai cukraus
šiek tiek juodųjų pipirų
300 gramų kopūstų
šiek tiek laurų lapų
1 vienetas morkų
šiek tiek petražolių (smulkintos)
80 gramų slyvų (džiovintos)
2 vienetai svogūnų
2 arbatiniai šaukšteliai acto
1 sauja baravykų (džiovinti)
2 valgomieji šaukštai aliejaus
0.5 stiklinės grietinės
1.5 litro sultinio (mėsos)
400 gramų burokėlių
2 valgomieji šaukštai pomidorų pastos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Džiovintus baravykus užpilti 150 ml šalto vandens, 2-3 valandas pamirkyti, tame pačiame vandenyje išvirti. Atvėsinti, atskirai nukošti nuovirą, grybus supjaustyti šiaudeliais.
Slyvas išvirti nedideliame kiekyje vandens, nukošti, nuoviro neišpilti.
Burokėlį supjaustyti šiaudeliais, pakepinti aliejuje, pridėti cukrų, pomidorų pastą, įpilti truputį sultinio, actą, patroškinti, kol burokėliai suminkštės.
Morką ir svogūnus supjaustyti šiaudeliais, pakepinti.
Į verdantį sultinį sudėti supjaustytą kopūstą, lauro lapus, juoduosius pipirus, druską, 10-15 minučių pavirti.
Sudėti pakepintas morkas ir svogūnus, troškintus burokėlius, 15 minučių pavirti.
Sudėti grybus, supilti grybų ir slyvų nuovirus, 10-15 minučių pavirti, sudėti slyvas.
Patiekti su grietine, pabarstyti smulkintomis petražolėmis.

Barščiai su džiovintomis slyvomis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Džiovintus baravykus užpilti 150 ml šalto vandens, 2-3 valandas pamirkyti, tame pačiame vandenyje išvirti. Atvėsinti, atskirai nukošti nuovirą, grybus supjaustyti šiaudeliais.
Slyvas išvirti nedideliame kiekyje vandens, nukošti, nuoviro neišpilti.
Burokėlį supjaustyti šiaudeliais, pakepinti aliejuje, pridėti cukrų, pomidorų pastą, įpilti truputį sultinio, actą, patroškinti, kol burokėliai suminkštės.
Morką ir svogūnus supjaustyti šiaudeliais, pakepinti.
Į verdantį sultinį sudėti supjaustytą kopūstą, lauro lapus, juoduosius pipirus, druską, 10-15 minučių pavirti.
Sudėti pakepintas morkas ir svogūnus, troškintus burokėlius, 15 minučių pavirti.
Sudėti grybus, supilti grybų ir slyvų nuovirus, 10-15 minučių pavirti, sudėti slyvas.
Patiekti su grietine, pabarstyti smulkintomis petražolėmis.

Komentarai (2)


  • Sucka 2010-10-08 09:24

    Nesu girdejusi apie toki patiekala... Nevilioja :-(


  • Rasa 2010-07-23 17:31

    %-)
    :-(


Daugiau receptų