Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Befstrogenas (autentiškas receptas)
AUTORIUS:
Vincentas Sakas
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
50 gramų svogūnų
150 gramų jautienos (filė)
10 gramų kvietinių miltų
10 gramų sviesto (lydytas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Lietuvoje jau senai niekas nebemoka gaminti tikro Beef a la Stroganoff (jautiena pagal Stroganovą), todėl ir dedu tikrą autentišką befstrogeno receptą, kuris buvo gaminamas Kaune Nikolajevskij prospekt (dabar Laisvės alėja) esančiame XIX amžiuje "Metropolio" restorane rusų okupacijos laikais, tarpukario Lietuvoje, vokiečių okupacijos, netgi sovietiniais laikais, o mūsų dienomis Kauno valdininkai garsųjį "Metropolio" restoraną sunaikino, jo vietoje leisdami "verslininkams" įrengti piceriją.

Viena porcija.

Padažui reikia:
10 g lydyto sviesto
10 g kvietinių miltų
50 g jautienos sultinio
50 g naminės grietinės
5 g garstyčių
10 g pomidorų padažo
3,5 g druskos
4 g maltų juodųjų pipirų
2 g kapotų petražolių

Garnyrui reikia:
150 g bulvių fri
100 g rauginto (bet jokiu būdu ne marinuoto) agurko

Iš anksto pagamintas befstrogenas netenka tikrojo savo skonio ir aromato, todėl net restoranuose, kavinėse tikras befstrogenas gaminamas tik po to, kai jį užsako klientas. Jei Jums restorane atneš užsakytą befstrogeną po 10-15 minučių, tai tokio patiekalo neimkite, nes tai bus ne befstrogenas, o iš anksto pagamintas ir pašildytas niekalas.

Jautienos filė reikia supjaustyti išilgai 5 - 6 cm x 1 cm gabalais. Lengvai juos pamušti ir supjaustyti 2 cm x 0,5 cm piršteliais. Svogūnus supjaustyti kubeliais ir apkepinti 10 g lydyto sviesto, kol suminkštės, tada ant svogūnų sudėti 10 g miltų pavoliotus jautienos gabalėlius (jautiena neturi liestis su keptuve). Kepti ant kaitrios ugnies keletą minučių, kol mėsos gabalėliai pradės blizgėti ir tuoj nuimti bei sudėti į metalinį ar stiklinį dubenėlį, nes ilgiau kepant mėsa pradeda kietėti.
Padažui keptuvėje 10 g lydyto sviesto apkepinti 10 g miltų, atskiesti jautienos sultiniu, pridėti naminės grietinės, garstyčių, pomidorų tyrės (pastos), užvirinti ir užpilti ant mėsos, pagardinti druska ir maltais juodaisiais pipirais. Dubenėlį uždengti folija, kišti į įkaitintą orkaitę ir troškinti 15 min. 120 laipsnių temperatūroje. Patiekti befstrogeną tame pačiame dubenėlyje, padėtame ant lėkštės su šaukštu, befstrogeną užbarstyti smulkiai kapotomis petražolėmis. Atskiroje lėkštėje duoti 150 g bulvių fri ir 100g rauginto (bet jokiu būdu ne marinuoto) agurko. Porą šimtų metų autentiškas befstrogenas būdavo patiekiamas su bulvių koše.

Befstrogenas (autentiškas receptas)

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Lietuvoje jau senai niekas nebemoka gaminti tikro Beef a la Stroganoff (jautiena pagal Stroganovą), todėl ir dedu tikrą autentišką befstrogeno receptą, kuris buvo gaminamas Kaune Nikolajevskij prospekt (dabar Laisvės alėja) esančiame XIX amžiuje "Metropolio" restorane rusų okupacijos laikais, tarpukario Lietuvoje, vokiečių okupacijos, netgi sovietiniais laikais, o mūsų dienomis Kauno valdininkai garsųjį "Metropolio" restoraną sunaikino, jo vietoje leisdami "verslininkams" įrengti piceriją.

Viena porcija.

Padažui reikia:
10 g lydyto sviesto
10 g kvietinių miltų
50 g jautienos sultinio
50 g naminės grietinės
5 g garstyčių
10 g pomidorų padažo
3,5 g druskos
4 g maltų juodųjų pipirų
2 g kapotų petražolių

Garnyrui reikia:
150 g bulvių fri
100 g rauginto (bet jokiu būdu ne marinuoto) agurko

Iš anksto pagamintas befstrogenas netenka tikrojo savo skonio ir aromato, todėl net restoranuose, kavinėse tikras befstrogenas gaminamas tik po to, kai jį užsako klientas. Jei Jums restorane atneš užsakytą befstrogeną po 10-15 minučių, tai tokio patiekalo neimkite, nes tai bus ne befstrogenas, o iš anksto pagamintas ir pašildytas niekalas.

Jautienos filė reikia supjaustyti išilgai 5 - 6 cm x 1 cm gabalais. Lengvai juos pamušti ir supjaustyti 2 cm x 0,5 cm piršteliais. Svogūnus supjaustyti kubeliais ir apkepinti 10 g lydyto sviesto, kol suminkštės, tada ant svogūnų sudėti 10 g miltų pavoliotus jautienos gabalėlius (jautiena neturi liestis su keptuve). Kepti ant kaitrios ugnies keletą minučių, kol mėsos gabalėliai pradės blizgėti ir tuoj nuimti bei sudėti į metalinį ar stiklinį dubenėlį, nes ilgiau kepant mėsa pradeda kietėti.
Padažui keptuvėje 10 g lydyto sviesto apkepinti 10 g miltų, atskiesti jautienos sultiniu, pridėti naminės grietinės, garstyčių, pomidorų tyrės (pastos), užvirinti ir užpilti ant mėsos, pagardinti druska ir maltais juodaisiais pipirais. Dubenėlį uždengti folija, kišti į įkaitintą orkaitę ir troškinti 15 min. 120 laipsnių temperatūroje. Patiekti befstrogeną tame pačiame dubenėlyje, padėtame ant lėkštės su šaukštu, befstrogeną užbarstyti smulkiai kapotomis petražolėmis. Atskiroje lėkštėje duoti 150 g bulvių fri ir 100g rauginto (bet jokiu būdu ne marinuoto) agurko. Porą šimtų metų autentiškas befstrogenas būdavo patiekiamas su bulvių koše.

Receptą atsiuntė Vincentas Sakas

Komentarai (67)


  • Viaceslavas 2019-03-16 19:48

    Pagal si recepta gaminu jau keleta metu ir visi, kas ragauja, lieka labai patenkinti. Jeigu nemokat gaminti pagal recepta arba isigyjat netinkama mesa, tai patys kalti, kad nesigauna.


  • krasnas 2018-12-10 16:45

    jau tada rusijoj fri isradoooooo
    o pomodoru padaza is kedainiu veze )))


  • mindaugas 2018-06-09 08:04

    nezinau ko cia komentatoriai viduriuoja apie kietas mesas, troskinimus valandas laiko. Befstrogenas yra is esmes kepta jautiena o netroskinta, tas 10 min isigerti padazo skoniui ir paciam padazui. Pas jus kieta mesa gaunasi, nes jus perkepat mesa paprasciausiai. Sita mesa kepama pora minuciu kaip autorius rase, net be tiesioginio kontakto. cia ne del grozio wnt svogunu kepama, o kad neperkepti mesos.zodziu nekepkite iki apskrudimo kaip iprate ir pamatysite kaip viskas bus gerai.


  • Remigijus 2018-02-22 07:24

    J0o daug Lietuviu tauta isgyveno ir Lenku priespauda , ir Vokietijos ir Rusijos jungus, bet atrodo Laisve ir nepriklausomybe dave puikius shansus susinaikinti patiems*


  • Mantas 2017-10-20 23:38

    nemanau kad verta taip teigti kad tai yra tikrasis receptas. Anaiptol. Bulves, agurkai.... o kur pats esminis dalykas - grietines saukstas ant troskinio pateikiant leksteje. Nesamone teigiat. Patiekalas skanus turetu gautis, bet...


  • lol 2017-08-17 12:33

    Tai kad befstrogenas turi būti su bulvių koše, o ne su vakarietiškais fri ..


  • Jurgita 2016-04-14 22:20

    Gaminau. NUOSTABU! FANTASTISKA!!!! NEPAKARTOJAMA!!!!!! Mesyte tirpsta, labai minksta!!!! Aciu uz puiku patiekala!!!!


  • Auris 2016-02-14 09:15

    Pasigaminau, is tiesu labai skanu!


  • Defloracijus 2015-08-29 18:25

    Nepavyko supjaustyti svogūnų kubeliais, gavosi stačiakampiai gretasieniai ir trapecijų sukiniai. Norėjau pasiteirauti kiek tai gali įtakoti patiekalo autentiškumą?


  • elapseelapse 2013-10-09 01:37

    elapseelapseelapseelapseelapseelapseelapseelapseelapseelapseelapseelapseelapseelapseelapseelapseelapseelapseelapseelapseelapseelapseelapseelapseelapseelapseelapseelapseelapseelapseelapseelapseelapseelapseelapseelapseelapseelapseelapseelapseelapseelapseelapseelapseelapseelapseelapse


Daugiau receptų