Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Belgiškai keptas triušis
AUTORIUS:
Vincentas Sakas
INGREDIENTAI:
10 gramų cukraus (rudasis)
6 česnakų
šiek tiek imbierų (šaknis, 2cm)
3 gramai juodųjų pipirų (grūsti)
4 vienetai laurų lapų (lapai)
400 gramų pomidorų pastos (vyšniniai)
120 gramų svogūnų
1500 gramų triušienos (triušis)
60 gramų saulėgrąžų aliejaus
40 gramų acto (Obuolių)
20 gramų sojos padažo
15 gramų druskos
0.5 litro sultinio (mėsos)
500 gramų briuselio kopūstų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Gaunasi 6 porcijos.
Kadangi ne visi mėgsta briuselinius kopūstėlius, todėl juos galite pakeisti žirneliais ir morkytėmis, arba kitomis, Jūsų mėgstamomis daržovėmis. Aš siūlyčiau šaldytų daržovių rinkinius, kur rasite Jums patinkančių, gardžiausių daržovyčių arba galite pamėginti ir su vaisiais.
Triušį sukarpykite virtuvinėmis arba sodininkų žirklėmis (gaunamos šešios porcijos, jei valgytojų mažiau, kitus gabalus galima užšaldyti).
Triušio gabalus apkepinkite įkaitintame aliejuje, paskui pasūdykite ir pagardinkite grūstais juodaisiais pipirais.
Česnaką smulkiai sukapokite, svogūną supjaustykite stambiomis skiltelėmis.
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite imbiero šaknį.
Į puodą įdėkite mėsą, česnakus, svogūnus, imbierą, laurų lapus, supilkite actą, sojų padažą, mėsos sultinį, įberkite cukraus, druskos ir uždengtame puode troškinkite maždaug 30 min.
Briuselinius kopūstus atskirame puode pasūdytame vandenyje pavirkite 10 min.
Į aukštesniais kraštais karščiui atsparų indą sudėkite briuselinius kopūstus, supilkite patroškintą triušieną, ant viršaus sudėliokite mažus pomidorėlius ir kepkite 150 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 minučių.
Skanaus.

Belgiškai keptas triušis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Gaunasi 6 porcijos.
Kadangi ne visi mėgsta briuselinius kopūstėlius, todėl juos galite pakeisti žirneliais ir morkytėmis, arba kitomis, Jūsų mėgstamomis daržovėmis. Aš siūlyčiau šaldytų daržovių rinkinius, kur rasite Jums patinkančių, gardžiausių daržovyčių arba galite pamėginti ir su vaisiais.
Triušį sukarpykite virtuvinėmis arba sodininkų žirklėmis (gaunamos šešios porcijos, jei valgytojų mažiau, kitus gabalus galima užšaldyti).
Triušio gabalus apkepinkite įkaitintame aliejuje, paskui pasūdykite ir pagardinkite grūstais juodaisiais pipirais.
Česnaką smulkiai sukapokite, svogūną supjaustykite stambiomis skiltelėmis.
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite imbiero šaknį.
Į puodą įdėkite mėsą, česnakus, svogūnus, imbierą, laurų lapus, supilkite actą, sojų padažą, mėsos sultinį, įberkite cukraus, druskos ir uždengtame puode troškinkite maždaug 30 min.
Briuselinius kopūstus atskirame puode pasūdytame vandenyje pavirkite 10 min.
Į aukštesniais kraštais karščiui atsparų indą sudėkite briuselinius kopūstus, supilkite patroškintą triušieną, ant viršaus sudėliokite mažus pomidorėlius ir kepkite 150 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 minučių.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Vincentas Sakas

Komentarai (6)


  • DarkSecret 2010-09-24 11:52

    Labai puikiai atrodo, tik karta valgiau triusi (nes pries tai niekaip negalejau prisiversti)- man patiko, bet skonis kaip vistienos (tik kad labai sveika). :super:


  • .. 2010-09-23 22:31

    bjaurybes triusius walgot, augintumet triusi tai suprastumet apie ka kalbu. :-( :-( :-(


  • avalda 2009-12-30 21:16

    TriušisPušis tam ir yr, kad mumis sveikus išlaikytom :-*
    Kepsem, troškinsem, nes sveikai maitinamės :parselis:


  • kamile 2009-03-14 16:54

    NU SKANU :-) BET TRIUSIO GAILA :-( :taip:


  • irena 2009-02-28 13:14

    puikumelis :super:


  • D&g 2009-02-21 16:25

    Vargsas triusis-kriusis :-(


Daugiau receptų