Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Belgiški vafliai
AUTORIUS:
Milda
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
30 gramų šlapių mielių
3 stiklinės pieno
3 vienetai kiaušinių
3 sviesto (lydytas)
0.5 stiklinės cukraus
1 lašas vanilės esencijos
4 stiklinės miltai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
1 stiklinėje šilto pieno ištirpinti mieles.
Dideliame dubenyje lengvai paplakti kiaušinių trynius su puse puodelio pieno ir lydytu sviestu.
Supilti pieną mielėmis, suberti cukrų.
Po truputi, pakaitomis, supilti pieną ir suberti miltus, nuolat maišant mediniu šaukštu.
Baltymus išplakti iki standžių putų ir pamažu įmaišyti į vaflių tešlą.
Lengvai išmaišyti.
2.
Dubenį su tešla uždengti švariu virtuviniu rankšluosčiu ir palikti 1 – 2 valandoms, kol tešla pakils dvigubai.
3.
Blynus kepti vaflinėje.
Patiekti apibarstytus cukraus pudra, su plakta grietinėle ir šviežiais vaisiais ar uogomis. Arba labai skanu su klevų sirupu.

Belgiški vafliai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. 1 stiklinėje šilto pieno ištirpinti mieles.
    Dideliame dubenyje lengvai paplakti kiaušinių trynius su puse puodelio pieno ir lydytu sviestu.
    Supilti pieną mielėmis, suberti cukrų.
    Po truputi, pakaitomis, supilti pieną ir suberti miltus, nuolat maišant mediniu šaukštu.
    Baltymus išplakti iki standžių putų ir pamažu įmaišyti į vaflių tešlą.
    Lengvai išmaišyti.

  2. Dubenį su tešla uždengti švariu virtuviniu rankšluosčiu ir palikti 1 – 2 valandoms, kol tešla pakils dvigubai.

  3. Blynus kepti vaflinėje.
    Patiekti apibarstytus cukraus pudra, su plakta grietinėle ir šviežiais vaisiais ar uogomis. Arba labai skanu su klevų sirupu.

Receptą atsiuntė Milda

Komentarai (1)


  • Jurga 2016-01-29 08:15

    Sviesto 3?


Daugiau receptų