Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Besmegenis ir ežiukai
AUTORIUS:
Regina
INGREDIENTAI:
šiek tiek česnakų
šiek tiek imbierų
1 valgomasis šaukštas krakmolo
2 vienetai morkų
1 vienetas kiaušinių
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
šiek tiek majonezo
šiek tiek druskos
šiek tiek prieskonių (vištienos)
500 gramų vištos faršo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į faršą sudėti kiaušinį, krakmolą, miltus ir pagal skonį įberti paukštienos prieskonių bei druskos.
Sutarkuoti morkas, jas sumaišyti su šaukštu majonezo ir įtarkuoti po nedidelę skiltelę imbiero bei česnako.
Iš faršo formuoti paplotėlius.
Į jų vidų dėti po šaukštą morkų ir formuoti „ežiukus“.
Juos apvoliotus džiūvėsėliuose, papuošti „spygliukais“ iš morkų ir įstatyti „akytes“ bei „nosytes“.
Morkas, prieš dedant į mėsą būtų gerai apkepinti minimaliame aliejaus kiekyje.
Kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 min.
Patiekti su „besmegeniu“, suformuotu iš bulvių košės.
Galima įdėti mėgstamų daržovių.
Pradžiuginkite jais vaikučius, ar save per Kalėdas!

Besmegenis ir ežiukai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Į faršą sudėti kiaušinį, krakmolą, miltus ir pagal skonį įberti paukštienos prieskonių bei druskos.
Sutarkuoti morkas, jas sumaišyti su šaukštu majonezo ir įtarkuoti po nedidelę skiltelę imbiero bei česnako.
Iš faršo formuoti paplotėlius.
Į jų vidų dėti po šaukštą morkų ir formuoti „ežiukus“.
Juos apvoliotus džiūvėsėliuose, papuošti „spygliukais“ iš morkų ir įstatyti „akytes“ bei „nosytes“.
Morkas, prieš dedant į mėsą būtų gerai apkepinti minimaliame aliejaus kiekyje.
Kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 min.
Patiekti su „besmegeniu“, suformuotu iš bulvių košės.
Galima įdėti mėgstamų daržovių.
Pradžiuginkite jais vaikučius, ar save per Kalėdas!

Receptą atsiuntė Regina

Komentarai (23)


  • (anonimas) 2011-10-16 15:02

    labai geras vaikams , kurie nenori valgyti, ziuredami i siuos vaizdus, jie nores paragauti galvyte, rankute, nosiuka..........


  • Vilma 2011-07-29 17:42

    Nu va cia tai grazumelis, kai mano mazuliukas paaugs butinai taip padarysiu :super:


  • (anonimas) 2011-05-23 22:32

    :parselis: vaikuciams, tikrai taip, bet ir suaugusieji neatsiskytu..


  • Regina 2011-02-07 22:36

    Salotas galima ne pakišti po Seniu,o padėti šalia.Tada galima kad ir valandą dailinti Senį ir jį pašildyti mikrobangėje, pridėti ežius ir kitus atributus. :-D


  • Inga 2011-02-03 15:06

    Viską puošiant ir lipdant, manau atvėstų senis labai.. Bet idėja tikrai labai graži :super: O tas seniukas gali ir gulėt gal, taip mažiau prie jo darbelio, tad ir košė neatvėstų.. :-|


  • (anonimas) 2010-12-21 12:40

    Nuostabiai atrodo, :super2:


  • Indrė 2010-12-19 11:03

    kaip fainai atrodo :bravo:


  • ugne 2010-11-20 19:07

    labai mieli eziukai ir atrodo skaniai! :-) :-( ;-) :-p :-D :bloga: :alus:


  • Regina 2010-11-05 15:09

    Ernesta, tai gi labai greitai reikia daryti! Gali būti ir kreivokas, atodrėkis gal... :-D


  • Mazena 2010-11-03 22:39

    super atrodo! man paciai skanu butu toki valgyt :-) o as pabandysiu dar orkaitej ji apsrudint truputi :-D bus senis saltis is siltuju krastu :-D


Daugiau receptų