Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Beze kremas tortams puošti
AUTORIUS:
Jolanta.M.
INGREDIENTAI:
120 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių (baltymai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vienam normalaus dydžio kiaušinio baltymui imama 120 g cukraus (nei daugiau, nei mažiau).
Pirmiausia, mikseris ir tas indas kuriame plaksite baltymą turi būti be galo sausi ir neriebaluoti! Paimame nedidelį puodą (emaliuotą ar metalinį), įpilame į jį cukrų ir užpilame 3 dideliais šaukštais vandens. Dedame ant nestiprios ugnies ir maišome kol cukrus ištirps. Kai cukrus ištirpo, nustojame maišyti ir leidžiame sirupui virti, padidinam ugnį. Pradžioj sirupas greitai virs ir burbuliuos, į pabaigą virimo burbulai kils iš lėto.
Kol sirupas verda, aukštokame inde įmušame kiaušinio baltymą (jei papuls trynio, galite mesti lauk ir vėl imti kitą kiaušinį), su el. mikseriu išplakame iki standžiu putų. Grįžtame prie sirupo: paimam sausą šakutę ir įmerkiam į tą verdantį sirupą, pabandom išpūsti burbulą. Jei burbulas išsipūtė pro šakutės tarpą, vadinasi, sirupas jau išvirė ir tinkamas pilti į išplaktus baltymus. Sirupas verda labai greitai, tad nepalikite jo be priežiūros, turite jį nuolat stebėti, kad neparuduotų. Jei parudavo, naudoti jis nebetinkamas. Išvirę sirupą, nukeliame nuo viryklės ir tuoj pat labai plona srovele pilame į išplaktus baltymus, pilant taikome į tą vietą, kur sukasi plakimo šluotelės. Plakdami įpilame citrinos rūgšties (0,5 arbatinio šaukštelio). Vis plakdami įstatome indą į kitą šalto vandens indą (pasiruošti iš anksto ). Plakti reikia kokias 10 min, kol beze praauš. Kartais išsiplaka ir greičiau. Jei beze, išspausta pro konditerinį maišelį po minutės nepraranda formos,vadinasi jum šitas kremas pavyko!
Juo galima puošti tortus, apteptus grietinėle arba sviestiniu kremu, netinka puošti šlapią tortu, nes beze kremas nuo drėgmės išsileis.
Aš dažniausiai plaku iš 3 kiaušiniu, tada cukraus reikia 360 g ir 9 šaukštų vandens. Jei turite dažų, galite plakdami įberti, turėsit spalvotą kremą. Dažus geriausia naudoti miltelinius arba gelinius.
Jei neturite konditerinių maišelių, tai jų yra pirkti didžiuosiuose prekybos centruose.
Sėkmės jums! Linkiu gražių ir skanių tortų!

Beze kremas tortams puošti

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Vienam normalaus dydžio kiaušinio baltymui imama 120 g cukraus (nei daugiau, nei mažiau).
Pirmiausia, mikseris ir tas indas kuriame plaksite baltymą turi būti be galo sausi ir neriebaluoti! Paimame nedidelį puodą (emaliuotą ar metalinį), įpilame į jį cukrų ir užpilame 3 dideliais šaukštais vandens. Dedame ant nestiprios ugnies ir maišome kol cukrus ištirps. Kai cukrus ištirpo, nustojame maišyti ir leidžiame sirupui virti, padidinam ugnį. Pradžioj sirupas greitai virs ir burbuliuos, į pabaigą virimo burbulai kils iš lėto.
Kol sirupas verda, aukštokame inde įmušame kiaušinio baltymą (jei papuls trynio, galite mesti lauk ir vėl imti kitą kiaušinį), su el. mikseriu išplakame iki standžiu putų. Grįžtame prie sirupo: paimam sausą šakutę ir įmerkiam į tą verdantį sirupą, pabandom išpūsti burbulą. Jei burbulas išsipūtė pro šakutės tarpą, vadinasi, sirupas jau išvirė ir tinkamas pilti į išplaktus baltymus. Sirupas verda labai greitai, tad nepalikite jo be priežiūros, turite jį nuolat stebėti, kad neparuduotų. Jei parudavo, naudoti jis nebetinkamas. Išvirę sirupą, nukeliame nuo viryklės ir tuoj pat labai plona srovele pilame į išplaktus baltymus, pilant taikome į tą vietą, kur sukasi plakimo šluotelės. Plakdami įpilame citrinos rūgšties (0,5 arbatinio šaukštelio). Vis plakdami įstatome indą į kitą šalto vandens indą (pasiruošti iš anksto ). Plakti reikia kokias 10 min, kol beze praauš. Kartais išsiplaka ir greičiau. Jei beze, išspausta pro konditerinį maišelį po minutės nepraranda formos,vadinasi jum šitas kremas pavyko!
Juo galima puošti tortus, apteptus grietinėle arba sviestiniu kremu, netinka puošti šlapią tortu, nes beze kremas nuo drėgmės išsileis.
Aš dažniausiai plaku iš 3 kiaušiniu, tada cukraus reikia 360 g ir 9 šaukštų vandens. Jei turite dažų, galite plakdami įberti, turėsit spalvotą kremą. Dažus geriausia naudoti miltelinius arba gelinius.
Jei neturite konditerinių maišelių, tai jų yra pirkti didžiuosiuose prekybos centruose.
Sėkmės jums! Linkiu gražių ir skanių tortų!

Receptą atsiuntė Jolanta.M.

Komentarai (93)


  • Audronė 2018-03-11 16:23

    Šiuo kremu aš pertepu sluoksniuotos tešlos lakštus (tokius kaip Napoleono tortui)Skonis gaunasi fantastiškas maždaug po 2 dienų, tuomet jis apdžiūsta, įgauna specifinį prieskonį. Aš vieną ar du tarpus tarp lakštų pertepu rūgščia uogiene (serbentų, spanguolių ar bruknių), kitus baltymų kremu, torto viršų visuomet apibarstau riešutai. Niekad nebandžiau puošti per švirkštą, tačiau ką tik nusipirkau fantastiškus keksiukų antgalius.


  • Virginija 2017-04-13 08:22

    Atrodo super gerai! Taip pat mėginau puošybai iš čia ketvirtą variantą https://www.gerduva.lt/blogas/paprastas-tortu-puosimas-namuose-ir-10-dekoravimo-ideju.html Iš pirmo karto nelabai pavyko, bet manau priklauso kokius šaldytus vaisius pasirinksi. :)


  • Ruta 2017-02-15 06:46

    Reik naudoti termometra. Sirupa virti iki 116C temperaturos, tada supilt i baltymus. Niekad nesuklysit. Kremas gaunasi skystas ,kai per zema sirupo temperatura.


  • Sigutė 2017-02-10 15:39

    Super!!!Pavyko


  • Gabrielė 2016-11-23 15:42

    Man pavyko mano mama bus sužavėta


  • Neringa 2016-09-08 23:12

    Pavyko man idealiai pirma karta dariau ir nenusivyliau :) rytoj ragausim


  • asta 2016-06-18 20:46

    nežinau, ar kas nors atsakys i mano klausimą, būčiau dėkinga. As turiu kombainą, ne mikserį, tad plakant masė neataušo, o dar labiau įkaito nuo aparato. Bandžiau rankom pabaigti, bet nesigauna, vistiek masė skysta


  • inesa 2016-04-15 14:58

    o man nepavyksta .Kazkodel skystas gaunas


  • laima 2016-02-26 13:22

    niu ir manes tuoj bandymas laukia...:))


  • Ema 2015-12-06 23:14

    Bandžiau šiandien pasigamint kremą, bet išėjo skystas ir nėjo suformuot papuošimų. Gal kas galit padėt, ir pasakyt, kurioj vietoj klaidą padariau? Ačiū.


Daugiau receptų