Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Bhaji pau (indiškas aitrus užkandis)
AUTORIUS:
Vireja
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
2 česnakų
1 sauja kalendrų
1 vienetas paprikų
3 vienetai pomidorų pastos
2 vienetai svogūnų
šiek tiek svogūnų (laiškai)
200 gramų žirnių (konservuoti)
šiek tiek pomidorų padažo
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
šiek tiek sviesto
šiek tiek prieskonių (mišinys "Pov bhaji masala")
1 vienetas čili pipirų (pipiras)
1 vienetas žiedinių kopūstų
4 vienetai bandelių
0.5 valgomojo šaukšto ciberžolės (ilgoji (kurkumas))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į keptuvę įpilkite pusę puodelio vandens, įberkite pusę šaukšto ciberžolės, šaukštelį druskos, žirnelius su žiediniu kopūstu ir kepkite. Kitoje keptuvėje pilkite aliejaus, įmeskite vieną smulkintą čili pipirą, dvi smulkintas skilteles česnako, pakepkite minutę ir sumeskite smulkintus du svogūnus. Pakepkite 5 min aukštoje temperatūroje, o tada sumeskite smulkintą papriką ir svogūnų laiškus.
Rankomis minkykite virtas 4 bulves, kol pasidarys košė.
Pirmojoje keptuvėje iškeptus produktus sutrinkite ir suberkite į antrąją, sudėkite bulves, šaukštelį druskos. Laisvoje keptuvėje ištirpinkite maždaug ketvirtadalį sviesto, sumeskite 3 smulkintus pomidorus, šiek tiek pakepkite ir taip pat sutrinkite. Toliau kepkite aukštoje temperatūroje apie 7 min ir supilkite maždaug 2-3 didelius šaukštus pomidorų padažo. Berkite kokius 2 šaukštus indiškų prieskonių mišinio "Pov bhaji masala" ir kepkite 3 min. Šį mišinį taip pat sudėkite į bendrą keptuvę ir troškinkite 10 min. Įpilkite vienos citrinos sulčių, berkite gerą žiupsnį kalendros, dar 5 min pakepkite.
Perpjaukite bandeles per pusę, užtepkite sviestu ir išteptą pusę pakepkite keptuvėje.
Tai, ką turite keptuvėje, tepkite ant apskrudusios bandelės pusės. Skanaus.

Bhaji pau (indiškas aitrus užkandis)

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Į keptuvę įpilkite pusę puodelio vandens, įberkite pusę šaukšto ciberžolės, šaukštelį druskos, žirnelius su žiediniu kopūstu ir kepkite. Kitoje keptuvėje pilkite aliejaus, įmeskite vieną smulkintą čili pipirą, dvi smulkintas skilteles česnako, pakepkite minutę ir sumeskite smulkintus du svogūnus. Pakepkite 5 min aukštoje temperatūroje, o tada sumeskite smulkintą papriką ir svogūnų laiškus.
Rankomis minkykite virtas 4 bulves, kol pasidarys košė.
Pirmojoje keptuvėje iškeptus produktus sutrinkite ir suberkite į antrąją, sudėkite bulves, šaukštelį druskos. Laisvoje keptuvėje ištirpinkite maždaug ketvirtadalį sviesto, sumeskite 3 smulkintus pomidorus, šiek tiek pakepkite ir taip pat sutrinkite. Toliau kepkite aukštoje temperatūroje apie 7 min ir supilkite maždaug 2-3 didelius šaukštus pomidorų padažo. Berkite kokius 2 šaukštus indiškų prieskonių mišinio "Pov bhaji masala" ir kepkite 3 min. Šį mišinį taip pat sudėkite į bendrą keptuvę ir troškinkite 10 min. Įpilkite vienos citrinos sulčių, berkite gerą žiupsnį kalendros, dar 5 min pakepkite.
Perpjaukite bandeles per pusę, užtepkite sviestu ir išteptą pusę pakepkite keptuvėje.
Tai, ką turite keptuvėje, tepkite ant apskrudusios bandelės pusės. Skanaus.

Receptą atsiuntė Vireja

Komentarai (2)


  • Agata 2015-04-11 01:19

    Pav Bhaji...


  • antanas 2011-11-04 19:24

    Skanu, bet uzknisa ,nes ilgai gamint reikia


Daugiau receptų