Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Biri grikių košė
AUTORIUS:
Zita
INGREDIENTAI:
250 gramų grikių
1.5 valgomojo šaukšto taukų (riebalų)
1 vienetas kiaušinių (baltymas)
2 stiklinės vandens
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Švarios grikių kruopos suberiamos į puodą, sumaišomos su kiaušinio baltymu (nebūtinai) ir išdžiovinamos vidutinio karštumo orkaitėje (dažnai pamaišomos). Į pasūdytą verdantį vandenį sudedami riebalai, grikiai ir maišant užvirinama. Puodas su koše uždengiamas ir vėl įstatomas į orkaitę 1,5—2 valandoms. Kartkartėmis pamaišoma šakute. Košę galima išvirti ir garuose — įstačius į indą su karštu vandeniu. Vieloj išgaravusio vandens įpilama karšto.

Biri grikių košė

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Švarios grikių kruopos suberiamos į puodą, sumaišomos su kiaušinio baltymu (nebūtinai) ir išdžiovinamos vidutinio karštumo orkaitėje (dažnai pamaišomos). Į pasūdytą verdantį vandenį sudedami riebalai, grikiai ir maišant užvirinama. Puodas su koše uždengiamas ir vėl įstatomas į orkaitę 1,5—2 valandoms. Kartkartėmis pamaišoma šakute. Košę galima išvirti ir garuose — įstačius į indą su karštu vandeniu. Vieloj išgaravusio vandens įpilama karšto.

Receptą atsiuntė Zita

Komentarai (5)


  • Dana 2015-12-20 21:21

    Labai paprastai ir skaniai išeina biri košė pagal Valentinos Travinkos receptą.Kruopas paruoštas paskandiname vandenyje visai nakčiai,o pakanka ir 4 valandų,jei reikia.Kai grikiai išbrinksta,išverčiu, nupylus vandenį, į blizgančią (Bergofo)tipo keptuvę.Kepu 5 minutes maišant.Toliau 2 minutėms uždengiu dangtį ir sumažinus kaitrą,dar kepu ir kelis kart pamaišau.Išeina sausos kruopos,o jei ilgiau pakaitini,vaikai sako,kad riešutukai.Į košę ką nori galima įdėti,skanu ir su pienu valgyti.


  • Andrius 2015-08-22 20:29

    Super mamos receptas. Turetu buti labai skanu, Nes ilgiau gaminti grikiu koses turbut NEIMANOMA!:)


  • algimantas 2012-07-21 10:52

    :-D :super: Reginos,receptas geresnis ir as taip verdu,grikiu kose...skanaus


  • grazina 2010-02-16 10:33

    sveiki.siaip as nemegeja grikiu koses.bet kai isiverdu taip tai dar valgau.paimu isverdu grikius.pakepinu svoguno,mesos ar farso,nesvarbu kokia mesa.nemzai prieskoniu,pomidoru padazo,ir dar isverdu kelis kiausinius.kiausinius supjaustau ir viaka sudedu ant grikiu,ismaisau ir pakaitinu pora ar trejeta minuciu.pabandykit gal patiks,skanaus.


  • regina 2009-12-09 15:41

    Sia kose gaminu kitaip,sveikiau,skaniau.Nuplautus grikius supilu i puoda,uzpilu 2 kart daugiau salto vandens,kai uzvirs sumazinu liepsna,uzdengiu.smulkiai supjaustau dideli svoguna ir apkepu aliejuje gerai alyvuogiu.Baigiant virti svogunus sukratau i kose ir ismaisau o nukelus dar idedu smulkiai sukapota cesnako skyltele.Labai skanu ir sveika.


Daugiau receptų