Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Biskvitinis šokolado pyragas su riešutais
AUTORIUS:
MyCulinaryCorner
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Autorius apie receptą: Tai biskvitinis šokolado pyragas su pieniniu įdaru, kuris padengtas šokoladu ir apibarstytas smulkintais žemės riešutais bei pistacijomis. Šis pyragas tinka bet kokiai prograi Tai biskvitinis šokolado pyragas su pieniniu įdaru, kuris padengtas šokoladu ir apibarstytas smulkintais žemės riešutais bei pistacijomis. Šis pyragas tinka bet kokiai prograi ir šventei. (...daugiau) MyCulinaryCorner
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
2 vienetai kiaušinių
120 gramų sviesto
120 gramų cukraus pudros
120 gramų miltai
80 gramų kakavos
Papuošimui:
šiek tiek karštas šokoladas
šiek tiek pistacijų
šiek tiek žemės riešutų
Kremui:
150 gramų maskarponės sūrio
70 mililitrų plakamoji grietinėlė
20 gramų cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį įdėkite kiaušinį ir elektriniu maišytuvu suplakite. Į atskirą dubenį įdėkite sviestą ir cukraus pudrą ir elektriniu maišytuvu sumaišykite, kol bus vientisa masė. Tuomet pridėkite jau suplaktą kiaušinį, miltus ir kakavos miltelius. Tešlą maišykite kol gausite vientisą masę.
2.
Paruoškite kepimo formą. Rekomenduojame naudoti 28 cm skersmens formą. Sudėkite tešlą į formą ir tolygiai paskirstykite ant pagrindo. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje įkaitintoje orkaitėje, apie 20 minučių. Pastaba: pyragui reikės dviejų biskvito papločių: viršutiniam ir apatiniam sluoksniams.
3.
Paruoškite naują dubenį ir elektriniu maišytuvu suplakite Mascarpone sūrį. Kitame inde atskirai suplakite elektriniu plaktuvu grietinėlę su cukrumi. Suplaktą grietinėlę pridėkite prie mascarpone sūrio ir išmaišykite.
4.
Vieną biskvito paplotį užtepkite kremu, kremą tolygiai paskirstykite. Antrą dalį dėkite ant kremo. Gautą plokštainį padėkite į šaldytuvą ir laikykite bent 3 valandas.
5.
Pyrago dekoravimui naudokite karštą šokoladą. Šokoladą pilkite ant pyrago viršaus ir tolygiai paskirstykite po visą paviršių. Pyrago viršų apibarstykite susmulkintais žemės riešutais ir pistacijomis.

Biskvitinis šokolado pyragas su riešutais

Recepto autorius: Tai biskvitinis šokolado pyragas su pieniniu įdaru, kuris padengtas šokoladu ir apibarstytas smulkintais žemės riešutais bei pistacijomis. Šis pyragas tinka bet kokiai prograi ( ...daugiau ) MyCulinaryCorner
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Tešlai: Papuošimui: Kremui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Į dubenį įdėkite kiaušinį ir elektriniu maišytuvu suplakite. Į atskirą dubenį įdėkite sviestą ir cukraus pudrą ir elektriniu maišytuvu sumaišykite, kol bus vientisa masė. Tuomet pridėkite jau suplaktą kiaušinį, miltus ir kakavos miltelius. Tešlą maišykite kol gausite vientisą masę.

  2. Paruoškite kepimo formą. Rekomenduojame naudoti 28 cm skersmens formą. Sudėkite tešlą į formą ir tolygiai paskirstykite ant pagrindo. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje įkaitintoje orkaitėje, apie 20 minučių. Pastaba: pyragui reikės dviejų biskvito papločių: viršutiniam ir apatiniam sluoksniams.

  3. Paruoškite naują dubenį ir elektriniu maišytuvu suplakite Mascarpone sūrį. Kitame inde atskirai suplakite elektriniu plaktuvu grietinėlę su cukrumi. Suplaktą grietinėlę pridėkite prie mascarpone sūrio ir išmaišykite.

  4. Vieną biskvito paplotį užtepkite kremu, kremą tolygiai paskirstykite. Antrą dalį dėkite ant kremo. Gautą plokštainį padėkite į šaldytuvą ir laikykite bent 3 valandas.

  5. Pyrago dekoravimui naudokite karštą šokoladą. Šokoladą pilkite ant pyrago viršaus ir tolygiai paskirstykite po visą paviršių. Pyrago viršų apibarstykite susmulkintais žemės riešutais ir pistacijomis.

Receptą atsiuntė MyCulinaryCorner

Komentarai


Daugiau receptų