Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Bitučių korys
AUTORIUS:
Dyma
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė medaus
5 vienetai kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Gerai išplakti kiaušinius, supilti miltus ir iškočioti tešlą.
Tešlą supjaustyti mažais gabaliukais.
Puode įkaitinti aliejų, berti tešlos gabaliukus ir virti tol kol pagels. Kiaurasamčiu išgriebti trupinius į dubenį.
Cukrų ir medų supilti į nedidelį puodą ir virti 10 - 15min, kol pradės tirštėti. Sirupu užpilti aliejuje išvirtus trupinius, gerai išmaišyti mediniu šaukštu. Galima paslėgti.
Laikyti šaltai 3-5 val, po to pjaustyti.
Paprasta, greita ir skanu!

Bitučių korys

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Gerai išplakti kiaušinius, supilti miltus ir iškočioti tešlą.
Tešlą supjaustyti mažais gabaliukais.
Puode įkaitinti aliejų, berti tešlos gabaliukus ir virti tol kol pagels. Kiaurasamčiu išgriebti trupinius į dubenį.
Cukrų ir medų supilti į nedidelį puodą ir virti 10 - 15min, kol pradės tirštėti. Sirupu užpilti aliejuje išvirtus trupinius, gerai išmaišyti mediniu šaukštu. Galima paslėgti.
Laikyti šaltai 3-5 val, po to pjaustyti.
Paprasta, greita ir skanu!

Receptą atsiuntė Dyma

Komentarai (38)


  • simona 2016-05-05 12:48

    Labai skaniai atrodo gal pasidarysiu


  • Ligita 2016-02-01 20:58

    Mes labai pamegom, o ciam skanestui reikalingas dirbtinis medus o ne naturalus .


  • lina 2015-12-09 13:26

    aš iš tos tešlos-6 kiaušinių ir stiklinės miltų-išminkius,išdaužau tešlą ir plonai tampant iškočioju,kad trapūs pūslėti būtų... verdu aliejuj žagarėlius,o jei skruzdėlynui tepu medaus+vandens glajum, kurį tirpinu indely įdėtam į verdančio vandens indą ir žagarėlius aplieju glaistu ir apiberiu aguonom----tinka ir kalėdiniam stalui ir sau,svečiams pasmaguriauti


  • Jas 2015-12-07 19:43

    Nesuprantu visada trukumu receptuose gaspadine.lt yra...kas juos raso isvis.....


  • Aušra Č. 2015-04-22 22:39

    Vaikystėje šio skanėsto tik pas krikštomamyte gaudavau,dar dabar skonį atsimenu,net seilė nutyso,ehhh kaip norėčiau sugrįš į vaikystė.Na dabar teks savo vaikučius pavaišinti,gal ir jiems patiks taip kaip man.


  • Deima (mano receptas) 2013-07-20 17:16

    Beto kaip sakoma, miltus galite deti naglazamiera, kitaip sakant, tiek kiek reikia kad košę eiitu minkyti. skanaus, verta pabandyti


  • Sonata 2012-09-03 18:35

    o ar kas girdėjo, kad medaus kaitinti negalima, jis tampa kenksmingas


  • laima 2012-08-13 12:09

    5kiaušiniai ir 2stiklinės miltų, tai tešla nekočiojama. Ji skysta :-(


  • geda 2012-05-31 14:36

    nelabai skanus pabandikite biski kitoki
    pasidaryti skistos teslos ir tada prabbraukti pro tarkods nvidu tesla ir visti ikaitintame vandennije antgalo uzpiklti medumi kir iusmaisytri jai patiko rasau parasyti komentara po apace :super: :parselis:


  • pasiutuz 2012-04-02 14:07

    daiva>> aliejus putoja kai ikaista daugiau nei 180C


Daugiau receptų