Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Blynas su bulvių ir svogūnų įdaru
AUTORIUS:
Milda
INGREDIENTAI:
400 gramų bulvių (virtos)
šiek tiek petražolių
1 vienetas svogūnų
550 gramų kvietinių miltų
300 mililitrų vandens
1 valgomasis šaukštas druskos
100 mililitrų aliejaus (augalinis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Persijoti miltus į didelį indą, padaryti viduryje duobutę, pridėti druskos, užpilti vandeniu ir suminkyti vientisą kietą tešlą.
Užminkytą tešlą palikti 10-15 minučių.
Tuomet tešlą padalinti į 6-8 dalis ir paliekame dar apie 10 min.
Nulupti bulves ir supjaustyti mažais kubeliais.
Į tą patį dubenį su bulvėmis pridėti pjaustytų svogūnų, smulkiai kapotų šviežių prieskoninių žolelių, paskaninti druska ir išmaišyti.
Tešlos gabaliukus plonai iškočioti, viduryje dėti įdaro ir perlenkus sulipinti.
Paruoštus blynus iš abiejų pusių apkepti karštoje keptuvėje su aliejumi, kol jie gražiai apskrunfžda.
Patiekti šiltus kaip užkandį.
Skanaus.

Blynas su bulvių ir svogūnų įdaru

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Persijoti miltus į didelį indą, padaryti viduryje duobutę, pridėti druskos, užpilti vandeniu ir suminkyti vientisą kietą tešlą.
Užminkytą tešlą palikti 10-15 minučių.
Tuomet tešlą padalinti į 6-8 dalis ir paliekame dar apie 10 min.
Nulupti bulves ir supjaustyti mažais kubeliais.
Į tą patį dubenį su bulvėmis pridėti pjaustytų svogūnų, smulkiai kapotų šviežių prieskoninių žolelių, paskaninti druska ir išmaišyti.
Tešlos gabaliukus plonai iškočioti, viduryje dėti įdaro ir perlenkus sulipinti.
Paruoštus blynus iš abiejų pusių apkepti karštoje keptuvėje su aliejumi, kol jie gražiai apskrunfžda.
Patiekti šiltus kaip užkandį.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Milda

Komentarai


Daugiau receptų