
Blyneliai su bananais ir kefyru
Porcijų skaičius:
5
Paruošimo laikas:
Apie 30 min.
Redakcijos nuomonė:
Stiklinė 250 ml
Stiklinė 250 ml
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
1.5 stiklinės | miltai |
1 stiklinė | kefyro (arba pasukos) |
2 vienetai | bananų (sunokusių vidutinio dydžio) |
2 vienetai | kiaušinių |
4 valgomieji šaukštai | cukraus |
3 valgomieji šaukštai | sviesto |
1.33 arbatinio šaukštelio | kepimo miltelių |
1 arbatinis šaukštelis | vanilės ekstraktas ( arba vanilinis cukrus) |
0.25 arbatinio šaukštelio | druskos |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestą ištirpiname mikrobangų krosnelėje, paliekame pravėsti.
2.
Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišome viename inde.
3.
Kitame inde kiaušinius, cukrų ir vanilės ekstraktą išplakame iki baltumo. Įmaišome kefyrą, po to sviestą. Pamažu, lėtai įmaišome miltų mišinį. Nepermaišykite, kitaip blyneliai nebus purūs. Tešloje liks (ir turi likti) miltų gumulėlių.
4.
Bananus sutriname šakute iki vientisos masės ir lėtai įmaišome šaukštu į tešlą.
5.
Keptuvę įkaitiname ant vidutinės ugnies, patepame šiek tiek sviestu. Į keptuvę pilame po 1 v. š. tešlos ir taip iškepame visus blynelius. Blyneliai kepa labai greitai, tad nepalikite be priežiūros, kad neprisviltų. Patiekiame su mėgstama uogiene, vaisiais ar sirupu. Skanaus!
Blyneliai su bananais ir kefyru
Liucija
Gaspadine.lt redakcija
Stiklinė 250 ml
Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
- Miltai, 1.5 stiklinės
- Kefyras, arba pasukos, 1 stiklinė
- Bananai, sunokusių vidutinio dydžio, 2 vienetai
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
- Sviestas, 3 valgomieji šaukštai
- Kepimo milteliai, 1 ir 1/3 arbatinio šaukštelio
- Vanilės ekstraktas, arba vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 1/4 arbatinio šaukštelio
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Sviestą ištirpiname mikrobangų krosnelėje, paliekame pravėsti.
Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišome viename inde.
Kitame inde kiaušinius, cukrų ir vanilės ekstraktą išplakame iki baltumo. Įmaišome kefyrą, po to sviestą. Pamažu, lėtai įmaišome miltų mišinį. Nepermaišykite, kitaip blyneliai nebus purūs. Tešloje liks (ir turi likti) miltų gumulėlių.
Bananus sutriname šakute iki vientisos masės ir lėtai įmaišome šaukštu į tešlą.
Keptuvę įkaitiname ant vidutinės ugnies, patepame šiek tiek sviestu. Į keptuvę pilame po 1 v. š. tešlos ir taip iškepame visus blynelius. Blyneliai kepa labai greitai, tad nepalikite be priežiūros, kad neprisviltų. Patiekiame su mėgstama uogiene, vaisiais ar sirupu. Skanaus!
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai