Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Blyneliai su bananais ir kefyru
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Autorius apie receptą: Tešlai pagaminti naudojau nesaldų kefyrą, tačiau galite naudoti įvairaus skonio kefyrą, ar pasukas. Gardūs ir kvapnūs blyneliai – ko gi daugiau bereikia pusryčiams? Tešlai pagaminti naudojau nesaldų kefyrą, tačiau galite naudoti įvairaus skonio kefyrą, ar pasukas. Gardūs ir kvapnūs blyneliai – ko gi daugiau bereikia pusryčiams? Liucija
Redakcijos nuomonė: Stiklinė 250 ml Stiklinė 250 ml
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
1.5 stiklinės miltai
1 stiklinė kefyro (arba pasukos)
2 vienetai bananų (sunokusių vidutinio dydžio)
2 vienetai kiaušinių
4 valgomieji šaukštai cukraus
3 valgomieji šaukštai sviesto
1.33 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstraktas ( arba vanilinis cukrus)
0.25 arbatinio šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestą ištirpiname mikrobangų krosnelėje, paliekame pravėsti.
2.
Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišome viename inde.
3.
Kitame inde kiaušinius, cukrų ir vanilės ekstraktą išplakame iki baltumo. Įmaišome kefyrą, po to sviestą. Pamažu, lėtai įmaišome miltų mišinį. Nepermaišykite, kitaip blyneliai nebus purūs. Tešloje liks (ir turi likti) miltų gumulėlių.
4.
Bananus sutriname šakute iki vientisos masės ir lėtai įmaišome šaukštu į tešlą.
5.
Keptuvę įkaitiname ant vidutinės ugnies, patepame šiek tiek sviestu. Į keptuvę pilame po 1 v. š. tešlos ir taip iškepame visus blynelius. Blyneliai kepa labai greitai, tad nepalikite be priežiūros, kad neprisviltų. Patiekiame su mėgstama uogiene, vaisiais ar sirupu. Skanaus!

Blyneliai su bananais ir kefyru

Recepto autorius: Tešlai pagaminti naudojau nesaldų kefyrą, tačiau galite naudoti įvairaus skonio kefyrą, ar pasukas. Gardūs ir kvapnūs blyneliai – ko gi daugiau bereikia pusryčiams? Liucija
Gaspadine.lt redakcija Stiklinė 250 ml
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 5
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Sviestą ištirpiname mikrobangų krosnelėje, paliekame pravėsti.

  2. Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišome viename inde.

  3. Kitame inde kiaušinius, cukrų ir vanilės ekstraktą išplakame iki baltumo. Įmaišome kefyrą, po to sviestą. Pamažu, lėtai įmaišome miltų mišinį. Nepermaišykite, kitaip blyneliai nebus purūs. Tešloje liks (ir turi likti) miltų gumulėlių.

  4. Bananus sutriname šakute iki vientisos masės ir lėtai įmaišome šaukštu į tešlą.

  5. Keptuvę įkaitiname ant vidutinės ugnies, patepame šiek tiek sviestu. Į keptuvę pilame po 1 v. š. tešlos ir taip iškepame visus blynelius. Blyneliai kepa labai greitai, tad nepalikite be priežiūros, kad neprisviltų. Patiekiame su mėgstama uogiene, vaisiais ar sirupu. Skanaus!

Receptą atsiuntė Liucija

Komentarai


Daugiau receptų