Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Bobutės duonos alus
AUTORIUS:
Rozelmundas
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
1 sauja apynių
1.5 kilogramo cukraus
3 kilogramai juodos duonos (džiovinta, truputį paskrudinta)
15 litrų vandens
150 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Suberiame duoną į indą ir užpilame 15 ltr, verdančio vandens.
Šita visą gėrį palaikome apie porą valandų, kad pritrauktų kvapu ir spalva.
Kol aušta duona su 2 ltr. vandens verdame apynius. Aš juos verdu apie valandą, kad pasidarytų rudas kartus skystymėlis. Po 2 val. Perkošiu duoną, supilu perkoštą apynių viralą, supilame cukrų ir ataušiname iki kokių 27 laipsnių. Mieles sutriname su cukrumi , palaukiame truputi kol pradės kilti, tada mieles su visu stiklainiu įleidžiame į puodą ir paskandiname. Puodą uždengiame plėvele, uždengiame dangčiu ir apklojame antklodėmis. Paliekame visą tai šiltai 24 val. Po paros ragaujame, ir jei viskas gerai, pilame į butelaičius ir padedame šaltai. Skanaus

Bobutės duonos alus

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Suberiame duoną į indą ir užpilame 15 ltr, verdančio vandens.
Šita visą gėrį palaikome apie porą valandų, kad pritrauktų kvapu ir spalva.
Kol aušta duona su 2 ltr. vandens verdame apynius. Aš juos verdu apie valandą, kad pasidarytų rudas kartus skystymėlis. Po 2 val. Perkošiu duoną, supilu perkoštą apynių viralą, supilame cukrų ir ataušiname iki kokių 27 laipsnių. Mieles sutriname su cukrumi , palaukiame truputi kol pradės kilti, tada mieles su visu stiklainiu įleidžiame į puodą ir paskandiname. Puodą uždengiame plėvele, uždengiame dangčiu ir apklojame antklodėmis. Paliekame visą tai šiltai 24 val. Po paros ragaujame, ir jei viskas gerai, pilame į butelaičius ir padedame šaltai. Skanaus

Receptą atsiuntė Rozelmundas

Komentarai (11)


  • Rozelmundas 2011-12-10 10:55

    Tikrai, taip, su visu indeliu ir panardini, jei didesni kieki darysi, tai kelis indelis gali ileisti, kad tolygiai pasiskirstytu rugimas. ;-)


  • Domantas 2011-12-02 12:54

    O cia tas mieles reikia sutrinti, sudeti i stiklaini ir su visu stiklainiu panardinti i ta skysti, ar kaip cia?


  • (anonimas) 2011-10-07 14:01

    :alus: reiks pameginti


  • vyka 2011-06-15 14:59

    :alus: :alus: 8-| %-) :miegu: geras bandysim:D


  • vyka 2011-06-15 14:58

    :alus: :alus: 8-| :miegu:


  • Rozelmundas 2011-06-12 18:03

    Žemdirbių turguje.


  • Raimis 2011-06-11 16:35

    zinau kad pirkt tik kur??? :-)


  • laima 2011-05-07 16:38

    apyniu buna pirkti, mes patys auginam namie :super:


  • Raimis 2011-03-31 20:03

    Gal kas zino kur gaut apiniu? 860607550


  • paulius 2011-02-26 12:13

    kiek laipsniu gaunasi alus? :-)


Daugiau receptų