Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Braškinis varškės tortas
AUTORIUS:
Jurgita
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Biskvitui:
2 vienetai kiaušinių
50 gramų kvietinių miltų
50 gramų cukraus
20 gramų sviesto
0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
šiek tiek druskos
50 gramų šokoladas (juodasis)
Varškės kremui:
500 gramų varškės (kreminė)
250 gramų grietinėlės (36 proc., plakamoji)
100 gramų šokoladas (baltasis)
2 valgomieji šaukštai želatinos
60 mililitrų vandens
2 valgomieji šaukštai cukraus pudros
Želė sluoksniui:
400 mililitrų vandens
40 gramų želės (braškių skonio)
Užpilui:
400 mililitrų braškių (tyrelė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vanduo (60 ml)

Paruošti žele kaip nurodyta ant pakuotes, tik pilti mažiau vandens. Palikti šaldytuve.
2.
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purios masės. Supilti į garų vonelę ištirpintą sviestą su šokoladu. Tuomet ,po truput,į berti persijotus miltus su druska bei kepimo milteliais ir lėtai plakti, kol masė taps vientisa.
3.
Torto formą, nuimamais kraštais, iškloti kepimo popieriumi ir pilti į ją tešlą. Kepti 150 °C temp. orkaitėje apie 15 min. Atvėsinti ir nuimti kepimo popierių.
4.
Želatiną, skirtą varškės kremui, užpilti 80 ml vandens ir pastatyti išbrinkti (apie 20 min.).
5.
Varškę sumaišyti su cukraus pudra. Šokoladą smulkiai sutarkuoti, ar ištirpinti garų vonelėje, ataušusį įmaišyti į varškės masę. Grietinėlę išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į varškės masę. Įmaišyti iki vientisos masės. Želatiną ištirpinti ant nedidelės ugnies, atvėsinti ir išmaišyti su kremu. Paruošto kremo 1/3 dalį pilti ant biskvito, po to dėti paruoštos želė drebučius, po to likusius 2/3 varškės ir statyti į šaldytuvą.
6.
Kol masė stings, paruošti braškių užpilą. Želatiną, skirtą užpilui, užpilti 60 ml vandens ir palikti išbrinkti. Želatiną ištirpinti ant nedidelės ugnies ir supilti ją į braškių tyrę bei išmaišyti. Užpilą supilti ant jau sustingusios varškės kremo. Palikti šaldytuve sustingti.

Skanaus!

Braškinis varškės tortas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Biskvitui: Varškės kremui: Želė sluoksniui: Užpilui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Vanduo (60 ml)

    Paruošti žele kaip nurodyta ant pakuotes, tik pilti mažiau vandens. Palikti šaldytuve.

  2. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purios masės. Supilti į garų vonelę ištirpintą sviestą su šokoladu. Tuomet ,po truput,į berti persijotus miltus su druska bei kepimo milteliais ir lėtai plakti, kol masė taps vientisa.

  3. Torto formą, nuimamais kraštais, iškloti kepimo popieriumi ir pilti į ją tešlą. Kepti 150 °C temp. orkaitėje apie 15 min. Atvėsinti ir nuimti kepimo popierių.

  4. Želatiną, skirtą varškės kremui, užpilti 80 ml vandens ir pastatyti išbrinkti (apie 20 min.).

  5. Varškę sumaišyti su cukraus pudra. Šokoladą smulkiai sutarkuoti, ar ištirpinti garų vonelėje, ataušusį įmaišyti į varškės masę. Grietinėlę išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į varškės masę. Įmaišyti iki vientisos masės. Želatiną ištirpinti ant nedidelės ugnies, atvėsinti ir išmaišyti su kremu. Paruošto kremo 1/3 dalį pilti ant biskvito, po to dėti paruoštos želė drebučius, po to likusius 2/3 varškės ir statyti į šaldytuvą.

  6. Kol masė stings, paruošti braškių užpilą. Želatiną, skirtą užpilui, užpilti 60 ml vandens ir palikti išbrinkti. Želatiną ištirpinti ant nedidelės ugnies ir supilti ją į braškių tyrę bei išmaišyti. Užpilą supilti ant jau sustingusios varškės kremo. Palikti šaldytuve sustingti.

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita

Komentarai (1)


  • Vida 2017-06-28 23:40

    Būtinai pasigaminti, ačiū


Daugiau receptų