Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Braškių crème brulee
AUTORIUS:
http://forelle.blogas.lt
INGREDIENTAI:
110 gramų cukraus
šiek tiek cukraus (rudasis, karamelizavimui)
7 vienetai kiaušinių (tryniai)
500 mililitrų grietinėlės (riebi)
300 gramų braškių (piurė (pertrintos per sietelį))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įkaitinti orkaitę iki 100° C. Ant viryklės užvirti grietinėlę. Atskirame dubenyje suplakti kiaušinių trynius bei cukrų, supilti braškių piurė ir gerai išmaišyti. Iš lėto supilti užvirusią grietinėlę į trynių masę visą laiką maišant. Supilti mišinį į kepimui skirtas formeles ar paprastus puodelius. Sudėti puodelius į gilią skardą ir pripilti ją karšto vandens, kad apsemtų 2/3 puodelio. Kepti orkaitėje 45-55 minutes, kol krestelėjus jo paviršius ims virpėti kaip želė. Ištraukti creme brulee iš orkaitės, palikti skardoje atvėsti ir įdėti į šaldytuvą bent 3 valandoms.
Užberti ant kremo paviršiaus sluoksnį cukraus ir pakišti po gerai įkaitusiu griliu, kol cukrus išsilydys ir pasidarys gelsvai rudas arba išlydyti su specialiu įrankiu. Patiekti iš karto.

Braškių crème brulee

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Įkaitinti orkaitę iki 100° C. Ant viryklės užvirti grietinėlę. Atskirame dubenyje suplakti kiaušinių trynius bei cukrų, supilti braškių piurė ir gerai išmaišyti. Iš lėto supilti užvirusią grietinėlę į trynių masę visą laiką maišant. Supilti mišinį į kepimui skirtas formeles ar paprastus puodelius. Sudėti puodelius į gilią skardą ir pripilti ją karšto vandens, kad apsemtų 2/3 puodelio. Kepti orkaitėje 45-55 minutes, kol krestelėjus jo paviršius ims virpėti kaip želė. Ištraukti creme brulee iš orkaitės, palikti skardoje atvėsti ir įdėti į šaldytuvą bent 3 valandoms.
Užberti ant kremo paviršiaus sluoksnį cukraus ir pakišti po gerai įkaitusiu griliu, kol cukrus išsilydys ir pasidarys gelsvai rudas arba išlydyti su specialiu įrankiu. Patiekti iš karto.

Receptą atsiuntė http://forelle.blogas.lt

Komentarai (8)


  • coco 2015-06-30 20:52

    ziauuuuriai skanu


  • Cukriukas 2011-11-11 17:34

    Pasidariau slikstu :bloga: %-)


  • (anonimas) 2011-07-19 10:40

    :-) :aiskinu: %-)


  • migle 2011-06-29 01:02

    norejau paklausti, ar cukrui islyditi netinka ideti i orkaite?


  • ty (anonimas) 2011-03-01 15:47

    Tai tu pirma padaryk, o tik tada sakyk, kad neskanu :-p :stop:


  • (anonimas) 2009-08-27 16:19

    kas cia per?.... %-)


  • Karina 2009-08-27 15:20

    Labai skanu, verta pabandyti.
    Patarciau smalyziams. :-) :-) :-) :super:


  • tomas 2009-07-29 12:33

    :super: :super: :super: :super: :super: :super:


Daugiau receptų