Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Braškių ir aviečių želė tortas
AUTORIUS:
Rita
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
200 gramų aviečių
3 valgomieji šaukštai cukraus pudros
6 valgomieji šaukštai cukraus
3 vienetai kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų
400 mililitrų vandens (virintas)
350 gramų grietinėlės
250 gramų braškių
150 gramų sviesto
100 gramų grietinės
10 gramų želatinos
1 valgomasis šaukštas romo
3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
50 gramų želės (braškinis desertas)
250 gramų rikotos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Biskvitui suplakite kiaušinius su 3 šaukštais cukraus, sudėkite minkštą sviestą, grietinę ir viską gerai išplakite.
Galiausiai suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir išmaišykite vientisą tešlą.
Maždaug 25 cm skermens kepimo formą patepkite aliejumi ir pabarstykite miltais.
Tešlą padalinkite į tris lygias dalis, vieną iš jų supilkite į paruoštą kepimo formą ir kepkite apie 15 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Taip iškepkite ir likusias 2 tešlos dalis.
Braškes nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite kiekvieną uogą išilgai per pusę.
Virintu vandeniu užpilkite želatina bei braškinę želė, pakaitinkite, kol želatina ištirps, supilkite romą ir išmaišę palikite atvėsti.
Švarias avietes užpilkite 3 šaukštais cukraus ir kaitinkite virš mažos ugnies, nuolat maišant, kol cukrus ištirpsta.
Pavirtas avietes pertrinkite per sietą.
Grietinėlę išplakite su cukraus pudra ir atsargiai sumaišykite su rikota sūriu.
Nuimkite apvalios torto formos kraštus.
Iškeptus biskvito lakštus gražiai apipjaustykite, kad jie būtų kiek mažesni tai torto forma ir paeiliui, dėdami ant torto formos dugno, aptepkite juos aviečių bei rikota sūrio masėmis.
Patį torto viršų aptepkite tik aviečių mase.
Uždėkite torto formos kraštus,aplink tortą sudėliokite vieną eilę braškių puselių, apipilkite kraštus pasiruošta želė ir padėkite į šaldytuvą, kad želė apstingtų.
Tuomet dėkite aplink tortą kitą braškių puselių eilę ir vėl užpilkite želė bei padėkite į šaldytuvą apstingti.
Torto viršų papuoškite likusia rikota sūrio bei grietinėlės mase ir likusiomis braškių puselėmis.
Padėkite tortą 1-2 val. į šaldytuvą.
Gaunasi laaabai skanus torčiukas!

Braškių ir aviečių želė tortas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Biskvitui suplakite kiaušinius su 3 šaukštais cukraus, sudėkite minkštą sviestą, grietinę ir viską gerai išplakite.
Galiausiai suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir išmaišykite vientisą tešlą.
Maždaug 25 cm skermens kepimo formą patepkite aliejumi ir pabarstykite miltais.
Tešlą padalinkite į tris lygias dalis, vieną iš jų supilkite į paruoštą kepimo formą ir kepkite apie 15 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Taip iškepkite ir likusias 2 tešlos dalis.
Braškes nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite kiekvieną uogą išilgai per pusę.
Virintu vandeniu užpilkite želatina bei braškinę želė, pakaitinkite, kol želatina ištirps, supilkite romą ir išmaišę palikite atvėsti.
Švarias avietes užpilkite 3 šaukštais cukraus ir kaitinkite virš mažos ugnies, nuolat maišant, kol cukrus ištirpsta.
Pavirtas avietes pertrinkite per sietą.
Grietinėlę išplakite su cukraus pudra ir atsargiai sumaišykite su rikota sūriu.
Nuimkite apvalios torto formos kraštus.
Iškeptus biskvito lakštus gražiai apipjaustykite, kad jie būtų kiek mažesni tai torto forma ir paeiliui, dėdami ant torto formos dugno, aptepkite juos aviečių bei rikota sūrio masėmis.
Patį torto viršų aptepkite tik aviečių mase.
Uždėkite torto formos kraštus,aplink tortą sudėliokite vieną eilę braškių puselių, apipilkite kraštus pasiruošta želė ir padėkite į šaldytuvą, kad želė apstingtų.
Tuomet dėkite aplink tortą kitą braškių puselių eilę ir vėl užpilkite želė bei padėkite į šaldytuvą apstingti.
Torto viršų papuoškite likusia rikota sūrio bei grietinėlės mase ir likusiomis braškių puselėmis.
Padėkite tortą 1-2 val. į šaldytuvą.
Gaunasi laaabai skanus torčiukas!

Receptą atsiuntė Rita

Komentarai (7)


  • danguole 2015-06-15 11:27

    reikia torta esanty formoje apipjauti aplink peiliu ir bus grazus krastai,kai atidarysi forma.


  • Rima 2013-08-29 21:40

    Tortas tai is tiesu superinio skonio, tik, kad bangokas gaunasi.


  • Laima 2012-12-16 22:42

    o kodel man visad zele, kad ir sukieteja, bet nuimant skarda buna prilipusi ir atrodo labai negraziai, lyg istarsyta? niekad nepavyksta, kad butu lygi.


  • (anonimas) 2012-08-02 18:04

    :myliu: :parselis: :taip:


  • RASA 2012-07-01 13:39

    :super: :super: :-D


  • gitulis 2012-03-09 17:17

    savaitgali reiks pabandyt


  • gitulis 2012-03-09 17:15

    vaizdelis super :bravo: skonis manau taip pat puikus :mmm:


Daugiau receptų