Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Braškių pyragas
AUTORIUS:
Jurgita
INGREDIENTAI:
100 gramų cukraus
100 gramų cukraus (pyrago viršui)
1 vienetas kiaušinių
130 gramų kvietinių miltų
70 gramų kvietinių miltų (pyrago viršui)
100 mililitrų pieno
150 gramų braškių
šiek tiek druskos
60 mililitrų aliejaus
50 gramų sviesto (kambario temperatūros, pyrago viršui)
1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pasiruošiame pyrago viršų: miltus sumaišome su cukrumi, sudedame sviestą ir triname tarp pirštų, kol pasidarys trupiniai. Dedame į šaldytuvą. Kiaušinį išsukame su cukrumi, kol masė pabals ir nesijaus cukraus kruopelių. Į kiaušinio ir cukraus masę supilame aliejų, įlašiname vanilės esencijos ir viską gerai išplakame. Į plakinį supilame pieną. Viską taip pat gerai išplakame. Miltus, kepimo miltelius ir druską persijojame į turimą plakinį ir išmaišome iki vientisos masės. Į sviestu ar aliejumi išteptą formą pilame pasiruoštą tešlą, tolygiai paskirstome. Ant viršaus dėliojame supjaustytas braškes, pyragą apibarstome trupiniais. Pyragą kepame 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 40 min., kol pyrago viršus gražiai apskrus ir įbedus dantų krapštuką į pyrago vidurį, jis liks sausas ir neapsivėlęs tešla. Skanaus!

Braškių pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Pasiruošiame pyrago viršų: miltus sumaišome su cukrumi, sudedame sviestą ir triname tarp pirštų, kol pasidarys trupiniai. Dedame į šaldytuvą. Kiaušinį išsukame su cukrumi, kol masė pabals ir nesijaus cukraus kruopelių. Į kiaušinio ir cukraus masę supilame aliejų, įlašiname vanilės esencijos ir viską gerai išplakame. Į plakinį supilame pieną. Viską taip pat gerai išplakame. Miltus, kepimo miltelius ir druską persijojame į turimą plakinį ir išmaišome iki vientisos masės. Į sviestu ar aliejumi išteptą formą pilame pasiruoštą tešlą, tolygiai paskirstome. Ant viršaus dėliojame supjaustytas braškes, pyragą apibarstome trupiniais. Pyragą kepame 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 40 min., kol pyrago viršus gražiai apskrus ir įbedus dantų krapštuką į pyrago vidurį, jis liks sausas ir neapsivėlęs tešla. Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita

Komentarai (3)


  • Justinas 2015-06-16 18:07

    tai va-kad su betkokiom uogom tinka, cukraus beabejo žiauriai daug siūloma...o kad receptas ''skanus'' ta jau perlenkė mergytė :D


  • Iveta 2014-06-22 14:07

    Ką galiu pasakyt, tai kad šis receptas žiauriai skanus! Tik jo gal kiek saldokas tai ir aš mažiau cukraus dedu :) t.y. viršui 50gr, pyragui irgi 50 gr. tada gaunas (bent man) idealus :) ir prie ledų ir prie arbatos labai puikiai tinka ir nesunku paruošt. Tik kai praeitą kartą kepiau tai dariau dviguba porcija tai net negalvojau kad taip isipūs tai ilgiau kepiau :D :D


  • refsa 2013-11-14 18:13

    saunus receptas, rekomenduoju :)) tik maziau cukraus dekit!! bei tinka su visom uogienem :-)


Daugiau receptų