Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Briuselinių kopūstų apkepas
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas džiūvesėlių
1 stiklinė pieno
2 valgomieji šaukštai sūris (tarkuotas)
1 valgomasis šaukštas sviesto
800 gramų briuselio kopūstų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kopūsto gūželės išverdamos pasūdytame vandenyje, išgriebiamos, sudedamos į apkepo indą, užpilamos pienu, apibarstomos tarkuotu sūriu, apdedamos sviesto gabaliukais ir apkepamos orkaitėje. Tiekiamas apkepas tame pačiame inde, kuriame kepė.

Briuselinių kopūstų apkepas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kopūsto gūželės išverdamos pasūdytame vandenyje, išgriebiamos, sudedamos į apkepo indą, užpilamos pienu, apibarstomos tarkuotu sūriu, apdedamos sviesto gabaliukais ir apkepamos orkaitėje. Tiekiamas apkepas tame pačiame inde, kuriame kepė.

Komentarai (4)


  • Erika 2014-04-05 10:47

    Dziuveselius berti ant virsauskartu Su suriu kad gautusi skrudinta plutele ant birsaus kaip nuoyraukoje. Receptas nelabai ismanus. Bet vietoj to kad pilt piena ant ju ir det gabalus sviesto nelabai, as pavizdziui darau taip: balta padaza: sviesta istirpinti gilioje keptuveje Tada deti sauksta miltu ir maisyti kol pasidarys kaip pasta, Tada po biski pilti piena ir kaitinti ant mazos ugnies kol pienas sutirstes, mase neturi buti per tirsta mazdaug kaip lietiniu blynu teslos tirstumas :-D Tada dedam pipiru druskos, zoleliu betkokiu pagal skoni ir Tada padaza sumaisyt Su briuselio kopustais arba brokoliai labai tinka ir rada pabarstyt suriu ir dziuveseliais. Super Su bulvem ir vistos patiekalais :super:


  • Isaac 2012-08-14 22:22

    Ojetau kiek jausmų mane dabar apėmę! Pirmiausia, baisiausiai apsidžiaugiau, kai tešlą maišiau, nes viasks truko laaabai trumpai ir, kaip pirmą kartą gaminančiai keksiukus, laaabai lengvai. Bet BET :) Ties tuo momentu, kai pradėjau tą tešlą dėti į formeles, pasidarė aišku, kad nėr taip paprasta ir savaime suprantama, kaip iš pradžių atrodė. Pirmuosius keturis keksiukus blynelius teko krapštyti atgal iš formelių, nes, pasirodė, kad du šaukštai tešlos jiems yra per daug ir jie visai nenusiteikę stovėti (formelės išsilygino iki vos ne idealaus lapo). Toliau formelės pasitenkino tik po vieną šaukštą įdaro. Jau beveik įsivaizdavau, kad sunkiausia dalis mokymasis įveiktas ir liko tik sukaišioti migdolus (kurių sugulinėjimui jau morališkai pasiruošiau beskaitydama gaminimo patarimus). Visa patenkinta pašoviau 14 visai mielai atrodančių keksiukų į orkaitę ir užsistačiau 20 minučių. Buvau tikrai nepasiruošusi tam, ką įšvydau praėjus tam laikui :) Apart vieno padoriai atrodančio keksiuko, visi kiti išklypo kas į kurią pusę, kai kurie draugiškai sukibo ir sudarė mažas atskiras grupeles po 3-4 keksiukus kiekvienoje. Ir tai dar ne viasks! Migdolų nė nematyti :) Jie akivaizdžiai liko palaidoti kažkur apačioje. Nebežinau net KIEK klaidų reikėjo padaryti, kad gautųsi TOKS rezultatas, bet tai draugui, berods, jų išvaizda nė motais ir jis jau taikosi vieną kitą nugvelbti :) Žiūrėsim, koks skonis gavosi, bet tikrai įdomu būtų išgirsti, KODĖL? :D


  • Azumi 2012-05-31 07:39

    Aš irgi anksčiau darydavau su priiagvybiaes, bet kai laukiaus taip žiauriai supykino vien nuo kvapo kad iki šiol negaliu prisruošti taip pagaminti )) tai dabar gaminu be pievagrybių irgi gerai


  • svetlana 2009-11-02 19:34

    cia gal tie dziuveseliai barstomi ant indo dugno, kad kopustai neprisviltu. tik kai pieno ipilsim tai jie isbrink ir kas tada gausis... kose :-D


  • luka 2009-10-27 19:58

    Jeigu kopūstukus voliosim į džiuvėsėlius,o paskui pilsim pieną, tai jie nusiplaus. Aš irgi nesupratau ką su džiuvėsėliais daryti...
    :-(


  • svetlana 2009-09-25 18:11

    o ka su dziuveseliais daryti???


Daugiau receptų