Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Briuselio kopūstų ir vištienos užkepelė
AUTORIUS:
www.sarka.lt
INGREDIENTAI:
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
300 gramų vištos filė
100 gramų pieno (geriausi Vilniaus sūris)
200 mililitrų grietinės
šiek tiek prieskonių (krapų, čiobrelių, druskos, pipirų)
300 gramų briuselio kopūstų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Morkas sutarkuojame ir pakepiname su pjaustytais svogūnais.
Išvirtą vištieną nuimame nuo kaulo, supjaustome gabalėliais ir pakepiname su prieskoniais.
Apverdame briuselio kopūstus.
Į kepimo skardą dedame sluoksnį kepintos vištienos, sluoksnį morkų, kepintų su svogūnais, o ant viršaus dedame briuselio kopūstus.
Viską užpilame grietine ir sudedame krapus bei čiobrelius.
Viską sudėjus, užbarstome fermentinio sūrio ir kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 30 min.
Gero apetito!

Briuselio kopūstų ir vištienos užkepelė

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Morkas sutarkuojame ir pakepiname su pjaustytais svogūnais.
Išvirtą vištieną nuimame nuo kaulo, supjaustome gabalėliais ir pakepiname su prieskoniais.
Apverdame briuselio kopūstus.
Į kepimo skardą dedame sluoksnį kepintos vištienos, sluoksnį morkų, kepintų su svogūnais, o ant viršaus dedame briuselio kopūstus.
Viską užpilame grietine ir sudedame krapus bei čiobrelius.
Viską sudėjus, užbarstome fermentinio sūrio ir kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 30 min.
Gero apetito!

Receptą atsiuntė www.sarka.lt

Komentarai (4)


  • rima 2014-05-08 14:59

    Atrodo skaniai. O vištieną manau užtektų pakepint ir nevirtą.


  • Sandra 2012-03-25 15:08

    Šiaip man patinka tokie patiekalai, jau susiviliojau daryt vien iš nuotraukos, bet kai paskaičiau, kiek su ta vištiena reik užsiimt, tai truputį per daug vargo - virt, kept, vėl kept.
    Pavalgysim skaniai ir be šito recepto. :-)


  • lora 2010-10-22 15:36

    labai skanu,visai seimai patiko daznai gaminu


  • Gi 2010-09-16 08:45

    Kam tiek kepti, kai visas maistas jau apdorotas???


Daugiau receptų