Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Brokolių apkepas
AUTORIUS:
Janina
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
3 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų
150 gramų sūris (fermentinis)
150 gramų grietinės
1 vienetas brokolių (nemažas)
1 vienetas paprikų (raudona)
2 vienetai pomidorų pastos
2 vienetai morkų
500 gramų bulvių
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
šiek tiek prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Brokolį labai trumpai apvirkite pasūdytame vandenyje. Bulves išvirkite su lupenomis, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Sutarkuokite morkas, susmulkinkite svogūną ir pakepinkite aliejuje.
2.
Į riebalais pateptą kepimo formą dėkite pjaustytas bulves, pakepintas morkas ir svogūną, , brokolių gabalėlius, nuluptus ir susmulkintus pomidorus, pjaustytą papriką.
3.
Kiaušinius išplakite su grietine, įpilkite Pesto prieskonius, jei reikia galite truputėlį pasūdyti. Viską gerai išmaišykite ir užpilkite ant daržovių. Viršų pabarstykite tarkuotu sūriu.
4.
Kepkite karštoje orkaitėje apie pusvalandį.

Brokolių apkepas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 5
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Brokolį labai trumpai apvirkite pasūdytame vandenyje. Bulves išvirkite su lupenomis, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Sutarkuokite morkas, susmulkinkite svogūną ir pakepinkite aliejuje.

  2. Į riebalais pateptą kepimo formą dėkite pjaustytas bulves, pakepintas morkas ir svogūną, , brokolių gabalėlius, nuluptus ir susmulkintus pomidorus, pjaustytą papriką.

  3. Kiaušinius išplakite su grietine, įpilkite Pesto prieskonius, jei reikia galite truputėlį pasūdyti. Viską gerai išmaišykite ir užpilkite ant daržovių. Viršų pabarstykite tarkuotu sūriu.

  4. Kepkite karštoje orkaitėje apie pusvalandį.

Receptą atsiuntė Janina

Komentarai


Daugiau receptų