Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Brusketa su rikotos sūriu ir keptais pomidoriukais
AUTORIUS:
Čiop Čiop,
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
20 gramų sūris (parmezanas)
100 gramų sūris (rikota)
4 riekės duonos (ciabatta)
1 valgomasis šaukštas grietinės
1 skiltelė česnakų
100 gramų pomidorų pastos (vyšniniai)
0.3 vieneto citrinų (ketvirtis)
1 vienetas čiobrelių (šakelės, šviežios)
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
0.25 arbatinio šaukštelio raudonėlių (džiovintas, ketvirtis šaukštelio)
0.25 arbatinio šaukštelio bazilikų (džiovintas, ketvirtis šaukštelio)
0.25 arbatinio šaukštelio čiobrelių (džiovintas, ketvirtis šaukštelio)
šiek tiek pipirai
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Per pusę perpjauti vyšninius pomidorus, išdėlioti ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos. Apšlakstyti 1 valgomuoju šaukštu alyvuogių aliejaus, užbarstyti džiovintų raudonėlių, čiobrelių ir bazilikų, druskos ir pipirų.
2.
Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temp. ir kepti 20 minučių arba 100 °C temp. 1 valandą (tuomet pomidorai išliks sultingesni).
3.
Nuluptą ir susmulkintą česnaką sumaišyti su 1 šaukštu alyvuogių aliejaus. Ant kepimo skardos išdėlioti duonos riekutes, patepti česnakiniu aliejumi, pabarstyti druska bei pipirais.
4.
Kepti iki 220 °C temp. įkaitintoje orkaitėje, įjungus grilio rėžimą, 5 minutes, kol duona lengvai apskrus. Tada išimti iš orkaitės ir ant viršaus iškart užtarkuoti parmezano sūrį.
5.
Su grietine sumaišyti rikotos sūrį, šviežius čiobrelius, druską bei pipirus. Įspausti į masę citrinos sultis.
6.
Ant paskrudintos duonos užtepti rikotos sūrio masę ir uždėti ant viršaus keptus pomidoriukus.



Skanaus!

Brusketa su rikotos sūriu ir keptais pomidoriukais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Per pusę perpjauti vyšninius pomidorus, išdėlioti ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos. Apšlakstyti 1 valgomuoju šaukštu alyvuogių aliejaus, užbarstyti džiovintų raudonėlių, čiobrelių ir bazilikų, druskos ir pipirų.

  2. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temp. ir kepti 20 minučių arba 100 °C temp. 1 valandą (tuomet pomidorai išliks sultingesni).

  3. Nuluptą ir susmulkintą česnaką sumaišyti su 1 šaukštu alyvuogių aliejaus. Ant kepimo skardos išdėlioti duonos riekutes, patepti česnakiniu aliejumi, pabarstyti druska bei pipirais.

  4. Kepti iki 220 °C temp. įkaitintoje orkaitėje, įjungus grilio rėžimą, 5 minutes, kol duona lengvai apskrus. Tada išimti iš orkaitės ir ant viršaus iškart užtarkuoti parmezano sūrį.

  5. Su grietine sumaišyti rikotos sūrį, šviežius čiobrelius, druską bei pipirus. Įspausti į masę citrinos sultis.

  6. Ant paskrudintos duonos užtepti rikotos sūrio masę ir uždėti ant viršaus keptus pomidoriukus.



    Skanaus!

Receptą atsiuntė Čiop Čiop

Komentarai


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...