Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Bukeriai - totoriškos sluoksniuotos tešlos bandelės su žuvimi
AUTORIUS:
Vincentas Sakas
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
20 gramų krapų
2 vienetai kiaušinių
400 gramų lašišų
šiek tiek druskos
400 gramų tešlos (sluoksniuota)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Receptas šešioms porcijoms.

Pirmiausia reikia atskirti kiaušinių baltymus ir trynius. Trynius kiek paplakti, išmaišyti su smulkiais kubeliais supjaustyta lašiša, smulkiai kapotais krapais, pagardinti druska ir maltais juodaisiais pipirais. Tešlą iškočioti ir supjaustyti 10x10 cm kvadratais. Kraštus aptepti paplaktu baltymu. Ant vieno tešlos kvadrato trikampio dėti įdarą, tešlą užlenkti taip, kad apgaubtų įdarą ir gautųsi trikampis, gerai suspausti, (galima kraštus apipjauti rantuotu riedančiu peiliu), viršų aptepti baltymu, galima apibarstyti kmynais, krapais arba pankolio sėklomis. Bandeles dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti 180 laipsnių karščio orkaitėje 15 minučių.

Lietuvos totoriai šias bandeles taip pat įdarydavo ožkų arba avių sūriu. Tiesa, anais laikais avių ir ožkų sūriu mito visa Lietuva ir tai nebuvo jokia egzotika, o tiesiog kasdienis maistas. Netgi tarpukario metais vienas statistinis lietuvis suvalgydavo vieną statistinę avį ir keturis ėriukus. Šiandien, deja, statistiniam valgytojui tenka tik 40g pašėlusiai pabrangusios šaldytos avienos...

Bukeriai - totoriškos sluoksniuotos tešlos bandelės su žuvimi

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Receptas šešioms porcijoms.

Pirmiausia reikia atskirti kiaušinių baltymus ir trynius. Trynius kiek paplakti, išmaišyti su smulkiais kubeliais supjaustyta lašiša, smulkiai kapotais krapais, pagardinti druska ir maltais juodaisiais pipirais. Tešlą iškočioti ir supjaustyti 10x10 cm kvadratais. Kraštus aptepti paplaktu baltymu. Ant vieno tešlos kvadrato trikampio dėti įdarą, tešlą užlenkti taip, kad apgaubtų įdarą ir gautųsi trikampis, gerai suspausti, (galima kraštus apipjauti rantuotu riedančiu peiliu), viršų aptepti baltymu, galima apibarstyti kmynais, krapais arba pankolio sėklomis. Bandeles dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti 180 laipsnių karščio orkaitėje 15 minučių.

Lietuvos totoriai šias bandeles taip pat įdarydavo ožkų arba avių sūriu. Tiesa, anais laikais avių ir ožkų sūriu mito visa Lietuva ir tai nebuvo jokia egzotika, o tiesiog kasdienis maistas. Netgi tarpukario metais vienas statistinis lietuvis suvalgydavo vieną statistinę avį ir keturis ėriukus. Šiandien, deja, statistiniam valgytojui tenka tik 40g pašėlusiai pabrangusios šaldytos avienos...

Receptą atsiuntė Vincentas Sakas

Komentarai (5)


  • Saule 2009-12-17 22:13

    Man labiau patiko Giedriaus variantas :super: .


  • saulyte 2009-12-02 23:40

    Liuks! :super: Bandysiu su lasisa ir vistiena su suriu :jee:


  • Uta 2009-01-13 11:38

    aga, žinokit, ir man :super: :-)


  • one two 2009-01-13 07:59

    Didelis respect ir Giedriui! :super: Po tokio išsamaus komentaro ir man sukilo noras pasigaminti. :) :alus:


  • Giedrius 2009-01-12 23:37

    Asmeniškai man, truputi sausokas skonis gavosi, bet užgėrus kuo nors (pvz.: alumi ar p.sausu vynu) :-D receptas 10 balu... ypač dėl to, kad recepte pateikta kruopelė istorijos :super: ... tema pokalbiui prie taurės gėrimo ;-) DIDELIS respect autoriui :super: :-) :-) :-)
    P.S. pagal ta pati receptą pabandžiau kepti su kitais įdarais:
    -šaldyta nototenijos filė - ekonom variantas, jei gaila pinigų lašišai (skonis irgi ekonom ;-) )
    -vištiena, ferment.sūris ir kmynai - visai nieko, jei kepta vištiena skaniau, nei kepta žuvis (rekomenduoju ;-) )
    -krabų lazdelės, kukurūzai ir truputis ferm.sūrio - čia variantas "iš likučių" nuo kitų patiekalų :-D valgoma tik kol šiltos, o po to skoniu primena "sunku rytą" ir stalo likučius po gero baliaus :-D :-D :-D


Daugiau receptų