Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Bulviniai lizdeliai su silke
AUTORIUS:
Gintarė
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
350 gramų bulvių (miltingesnės)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
50 gramų sviesto (tirpintas)
1 saujelė petražolių (kapotos)
šiek tiek druskos
200 gramų silkių ( aliejuje)
50 mililitrų grietinės
2 vienetai svogūnų (mėlyni)
4 vienetai ridikėlių
šiek tiek svogūnų laiškų
šiek tiek krapų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves sutarkuokite su burokine tarką. Jei išsiskyrė šiek tiek vandens – nupilkite. Įtarkuokite svogūną, įmuškite kiaušinį, įberkite druską, pipirus, sudėkite karpotas petražoles bei supilkite tirpintą sviestą. Gerai viską išmaišykite. Keksiukų formą ištepkite sviestu arba išpurškite aliejumi. Į formeles sudėkite maždaug po 1,5 v. šaukšto paruoštos masės. Patarčiau kepti silikoninėse formelėse – bus lengviau išimti. Kepkite įkaitintoje iki 180°C orkaitėje apie 25 minutes.
2.
Į kiekvieną lizdelį įdėti šaukštelį grietinės, plonai pjaustytų ridikėlių, svogūnų, gabalėliais pjaustytos silkės bei papuoškite žalumynais. Ridikėlius galite pakeisti pomidoru.

Bulviniai lizdeliai su silke

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Bulves sutarkuokite su burokine tarką. Jei išsiskyrė šiek tiek vandens – nupilkite. Įtarkuokite svogūną, įmuškite kiaušinį, įberkite druską, pipirus, sudėkite karpotas petražoles bei supilkite tirpintą sviestą. Gerai viską išmaišykite. Keksiukų formą ištepkite sviestu arba išpurškite aliejumi. Į formeles sudėkite maždaug po 1,5 v. šaukšto paruoštos masės. Patarčiau kepti silikoninėse formelėse – bus lengviau išimti. Kepkite įkaitintoje iki 180°C orkaitėje apie 25 minutes.

  2. Į kiekvieną lizdelį įdėti šaukštelį grietinės, plonai pjaustytų ridikėlių, svogūnų, gabalėliais pjaustytos silkės bei papuoškite žalumynais. Ridikėlius galite pakeisti pomidoru.

Receptą atsiuntė Gintarė

Komentarai


Daugiau receptų