Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Bulviniai vėdarai
AUTORIUS:
Justelez
INGREDIENTAI:
1 kilogramas bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
2 vienetai svogūnų
200 gramų kiaulės lašinių
100 gramų kiaulienos žarnų
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuskustos bulvės sutarkuojamos.
Lašiniukai smulkiai supjaustomi ir paspirginami kartu su kapotais svogūnais.
Jais užpilamos paruoštos bulvės, suberiamas mairūnas ir pasūdoma.
Viskas gerai sumaišoma.
Žarnos gerai išvalomos, ištrinamos druska bei kapotu česnaku, išplaunamos ir nekietai prikemšamos.
Skarda ištepama riebalais, įpilama truputis vandens ir laisvai sudedamos prikimštos žarnos.
Skardos su prikimštomis žarnomis sudedamos į karštą orkaitę arba krosnį.
Po 5—10 min. kepimo žarnos keliose vietose subadomos adata, kad nesutrūkinėtų.
Kepama vidutinio karštumo (185 laipsnių temperatūros) krosnyje arba orkaitėje, retkarčiais viršų palaistant riebalais.
Jei reikia, apverčiama.
Skanaus.

Bulviniai vėdarai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Nuskustos bulvės sutarkuojamos.
Lašiniukai smulkiai supjaustomi ir paspirginami kartu su kapotais svogūnais.
Jais užpilamos paruoštos bulvės, suberiamas mairūnas ir pasūdoma.
Viskas gerai sumaišoma.
Žarnos gerai išvalomos, ištrinamos druska bei kapotu česnaku, išplaunamos ir nekietai prikemšamos.
Skarda ištepama riebalais, įpilama truputis vandens ir laisvai sudedamos prikimštos žarnos.
Skardos su prikimštomis žarnomis sudedamos į karštą orkaitę arba krosnį.
Po 5—10 min. kepimo žarnos keliose vietose subadomos adata, kad nesutrūkinėtų.
Kepama vidutinio karštumo (185 laipsnių temperatūros) krosnyje arba orkaitėje, retkarčiais viršų palaistant riebalais.
Jei reikia, apverčiama.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Justelez

Komentarai (20)


  • vėdarai 2013-12-14 15:11

    Myliu vėdarus, jų kvapą ir visiems abejonantiems sakau: nuo jų nepastorėsit, bet valgydami džiaugsmą apturėsit:) Dont vorry be happy!


  • Gustė 2011-03-27 18:58

    Kai lūžtu iš kai kurių komentarų :-D :-D


  • jugite 2011-03-10 12:18

    skanumelis... kai namie darau padėti visi atsisako ir grasina pietų nevalgysią, bet kai pasklinda iškeptų kvapas...tuoj namiškiai prisistato. :-D


  • Jūratė 2011-01-08 13:19

    Kepant vėdarus į tarkius įdedu čiobrelių, man taip skaniau.


  • asdfg 2011-01-08 11:32

    Skanu :super: zinoma isvaizda nekoke, bet cia nebeda :-p


  • Lukasenka 2010-12-04 10:41

    Vaizdelis nekoks


  • gintautas 2010-11-25 13:11

    gaminsim,TADA ir parasysiu kaip gavos


  • Sucka 2010-11-02 15:57

    Jo, foto nelabai :-( reikejo padazu pagardint :-)


  • Lina 2010-07-09 11:54

    :-(


  • Kilkė 2010-02-25 14:24

    Tarkuojant bulves įmetu ir 2-3 svogūnus , į tarkius pilu verdančio pieno , druskos. Į žarną šią skystą masę supilu piltuvėliu , pasidarytu iš nukirpto mažo plastamasinio mineral.buteliuko . Patogu , nes masė tokio tirštumo , kaip bulvinių blynų , gak net skystesnė. Padažui - spirgučiai su svogūnais ir grietine ;-) Skanu. Ir net kitą dieną nebūna kieti :-)


Daugiau receptų