Nuskustos bulvės sutarkuojamos.
Lašiniukai smulkiai supjaustomi ir paspirginami kartu su kapotais svogūnais.
Jais užpilamos paruoštos bulvės, suberiamas mairūnas ir pasūdoma.
Viskas gerai sumaišoma.
Žarnos gerai išvalomos, ištrinamos druska bei kapotu česnaku, išplaunamos ir nekietai prikemšamos.
Skarda ištepama riebalais, įpilama truputis vandens ir laisvai sudedamos prikimštos žarnos.
Skardos su prikimštomis žarnomis sudedamos į karštą orkaitę arba krosnį.
Po 5—10 min. kepimo žarnos keliose vietose subadomos adata, kad nesutrūkinėtų.
Kepama vidutinio karštumo (185 laipsnių temperatūros) krosnyje arba orkaitėje, retkarčiais viršų palaistant riebalais.
Jei reikia, apverčiama.
Skanaus.

Bulviniai vėdarai
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | bulvių |
šiek tiek | juodųjų pipirų (malti) |
2 vienetai | svogūnų |
200 gramų | kiaulės lašinių |
100 gramų | kiaulienos žarnų |
šiek tiek | druskos |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulviniai vėdarai
Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Bulvės, 1 kilogramas
- Juodieji pipirai, malti
- Svogūnai, 2 vienetai
- Kiaulienos lašiniai, 200 gramų
- Kiaulių žarnos, 100 gramų
- Druska
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Nuskustos bulvės sutarkuojamos.
Lašiniukai smulkiai supjaustomi ir paspirginami kartu su kapotais svogūnais.
Jais užpilamos paruoštos bulvės, suberiamas mairūnas ir pasūdoma.
Viskas gerai sumaišoma.
Žarnos gerai išvalomos, ištrinamos druska bei kapotu česnaku, išplaunamos ir nekietai prikemšamos.
Skarda ištepama riebalais, įpilama truputis vandens ir laisvai sudedamos prikimštos žarnos.
Skardos su prikimštomis žarnomis sudedamos į karštą orkaitę arba krosnį.
Po 5—10 min. kepimo žarnos keliose vietose subadomos adata, kad nesutrūkinėtų.
Kepama vidutinio karštumo (185 laipsnių temperatūros) krosnyje arba orkaitėje, retkarčiais viršų palaistant riebalais.
Jei reikia, apverčiama.
Skanaus.
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai (20)
Myliu vėdarus, jų kvapą ir visiems abejonantiems sakau: nuo jų nepastorėsit, bet valgydami džiaugsmą apturėsit:) Dont vorry be happy!
Kai lūžtu iš kai kurių komentarų :-D :-D
skanumelis... kai namie darau padėti visi atsisako ir grasina pietų nevalgysią, bet kai pasklinda iškeptų kvapas...tuoj namiškiai prisistato. :-D
Kepant vėdarus į tarkius įdedu čiobrelių, man taip skaniau.
Skanu :super: zinoma isvaizda nekoke, bet cia nebeda :-p
Vaizdelis nekoks
gaminsim,TADA ir parasysiu kaip gavos
Jo, foto nelabai :-( reikejo padazu pagardint :-)
:-(
Tarkuojant bulves įmetu ir 2-3 svogūnus , į tarkius pilu verdančio pieno , druskos. Į žarną šią skystą masę supilu piltuvėliu , pasidarytu iš nukirpto mažo plastamasinio mineral.buteliuko . Patogu , nes masė tokio tirštumo , kaip bulvinių blynų , gak net skystesnė. Padažui - spirgučiai su svogūnais ir grietine ;-) Skanu. Ir net kitą dieną nebūna kieti :-)