Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Bulviniai vėdarai su grietine
AUTORIUS:
Mėja
INGREDIENTAI:
1 kilogramas bulvių
2 valgomieji šaukštai margarino (Vilnius kepiniams)
1 vienetas svogūnų
300 gramų kiaulės lašinių (rūkyti)
500 mililitrų pieno
4 vienetai kiaulienos žarnų (ilgos, kūdosios)
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas sviesto (naminis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pirmiausia susipjaustome lašinukus ir juos pakepiname.
Taip pat susipjaustome svogūno galvutę ir ją pakepiname su spirgučiais.
Po to nusiskutame žalias bulves ir jas sutarkuojame su bulvių tarkavimo mašina.
Užsikaitiname pieno ir užplikiname juo tarkius.
Įdedame naminio sviestuko (labai skonį pagerina), taip pat sudedame spirgucius su svogūnais ir įberiame druskos (pagal skonį).
Viską išmaišome ir tešla paruošta.
Žarnas reikia iš vakaro užsimerkti (nes jos būna siaubingai sūrios), kad numirktų, ir per šaltą vandenį kuo kruopščiau išplauti.
Tuomet ištrinti žarnas druska, kad neliktų nemalonaus kvapo. Jos tikrai nebus per sūrios, tik druska nuims kvapą.
Tuomet imame po žarną ir ją padaliname į 5 dalis. Galima daryti kokio norit ilgio, pas mus įprasta daryti trumpais galiukais vėdarus, nes taip skaniau ir greiciau susivalgo.
Prikimšus žarnas ant kiekvieną galą užsmaigstome dantų krapštukais.
Ištepame kepimo skardą margarinu, sudedame vėdarus ir dar truputį įpilame vandens.
Dedame į 180-190 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame.
Truputį pakepus subadome su dantų krapštuku, kad nesusproginėtų.
Patiekiame vėdarus su grietine, pienu, ar kas kaip mėgsta.
Labai skanu!

Bulviniai vėdarai su grietine

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Pirmiausia susipjaustome lašinukus ir juos pakepiname.
Taip pat susipjaustome svogūno galvutę ir ją pakepiname su spirgučiais.
Po to nusiskutame žalias bulves ir jas sutarkuojame su bulvių tarkavimo mašina.
Užsikaitiname pieno ir užplikiname juo tarkius.
Įdedame naminio sviestuko (labai skonį pagerina), taip pat sudedame spirgucius su svogūnais ir įberiame druskos (pagal skonį).
Viską išmaišome ir tešla paruošta.
Žarnas reikia iš vakaro užsimerkti (nes jos būna siaubingai sūrios), kad numirktų, ir per šaltą vandenį kuo kruopščiau išplauti.
Tuomet ištrinti žarnas druska, kad neliktų nemalonaus kvapo. Jos tikrai nebus per sūrios, tik druska nuims kvapą.
Tuomet imame po žarną ir ją padaliname į 5 dalis. Galima daryti kokio norit ilgio, pas mus įprasta daryti trumpais galiukais vėdarus, nes taip skaniau ir greiciau susivalgo.
Prikimšus žarnas ant kiekvieną galą užsmaigstome dantų krapštukais.
Ištepame kepimo skardą margarinu, sudedame vėdarus ir dar truputį įpilame vandens.
Dedame į 180-190 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame.
Truputį pakepus subadome su dantų krapštuku, kad nesusproginėtų.
Patiekiame vėdarus su grietine, pienu, ar kas kaip mėgsta.
Labai skanu!

Receptą atsiuntė Mėja

Komentarai (5)


  • nindzeee1 2011-02-04 13:35

    nededu papildomai jokio sviesto,vedarai senas patiekalas,ir jam kazko ypatingo kazko tikrai nereikia.visiskai sutinku su leono nuomone,kokie vedarai jei nesijaucia jokio zarnu kvapo ir skonio,na tikrai nepatraukliai atrodo,nepyk ,bet tikrieji vedarai turi buti ilgi,na cia kazkoks kaip ir pakaitalas,o del pieno taip pat pirma kart girdziu,i kugeli tai ji pila,daznai kepu vedarus,bet tikrai ne tokius,maniskis is namu mane isgintu jei jam tokius patiekciau,pasiklauskit senoliu kaip turi but kepami vadarai ir kokio skonio. :bloga:


  • LEONAS 2011-02-04 13:18

    Aš naudoju tik šviežias žarnas.Įsigijęs jas šaldiklyje užšaldau .Kaip teigia mejair: ."......... dar su druska ištrinti,kad neliktų to kvapo, "Taigi vot šito daryti tikrai nereikia,nes mano diedukas dar anais laikais sakydavo: "kokie čia vėdarai,jeigu neatsiduoda šūdeliu.Todėl aš galiu patvirtinti,kad mano visi pažįstami ,ir gana išrankūs,kokie būna susireikšminę inteligentai,ne valgo bet kerta net ausys linksta,o jeigu dar prie viso to "ugninio vandens",tai trūksta žodžių apibudinimui.


  • mia30 2010-11-23 15:27

    Tai neziurekit. bet vistiek F paspauskit:) argi gaila.


  • Kysa 2010-11-23 15:23

    na nelabai skaniai atrodo :bloga:


  • meja 2010-11-03 23:02

    Va jauciu laiko neparasiau, tai vienu zodziu kepiau 1,5 valandos. Gerai ikaitintoje orkaiteje.


Daugiau receptų