Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Bulvinukas
AUTORIUS:
elinda
INGREDIENTAI:
4 vienetai bulvių
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas svogūnų
100 gramų jautienos faršo
100 mililitrų pieno
0.5 stiklinės vandens
šiek tiek druskos
3 valgomieji šaukštai aliejaus
3 valgomieji šaukštai sviesto
3 valgomieji šaukštai kečupo
1 arbatinis šaukštelis ciberžolės (prieskoniai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Jei atsibodo įprastas kugelis ar česnakai, siūlau jums šį labai lengvą ir sotų patiekaliuką.

Taigi išverdame bulves. Kol jos verda pasiruošiame faršą. Įkaitiname keptuvę, dedame faršą, smulkintą svogūną bei česnaką, žiupsnelį druskos, pilame pusę stiklinės vandens, kelis šaukštus aliejaus, įdedame 3 šaukštus kečupo ir paliekame troškintis. Baigus troškintis įdedame pipiriukų.
Tada sumaišome bulvių košę: dedame sviestą, druskos žiupsnelį, ciberžolės šaukštelį (ji suteikia geltonumą bulvių košei, taip pat tinka ir ryžiams) bei pusę stiklinės pieno.
Imame kepimo indelį, į jį pilame šiek tiek aliejaus ar sviesto, tada dedame bulvių košę, faršą ir vėl bulvių košę. Jei mėgstate daržoves, galite vietoj viršutinio bulvių sluoksnio uždėti virtų daržovių ir sūrio. Šauname į įkaitintą orkaitę (220 C) 10 minučių. Jei norite, galite užtarkuoti sūrio.
Patiekite su pomidorais ir grietine ar cibuliene.

Skanaus!

Bulvinukas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Jei atsibodo įprastas kugelis ar česnakai, siūlau jums šį labai lengvą ir sotų patiekaliuką.

Taigi išverdame bulves. Kol jos verda pasiruošiame faršą. Įkaitiname keptuvę, dedame faršą, smulkintą svogūną bei česnaką, žiupsnelį druskos, pilame pusę stiklinės vandens, kelis šaukštus aliejaus, įdedame 3 šaukštus kečupo ir paliekame troškintis. Baigus troškintis įdedame pipiriukų.
Tada sumaišome bulvių košę: dedame sviestą, druskos žiupsnelį, ciberžolės šaukštelį (ji suteikia geltonumą bulvių košei, taip pat tinka ir ryžiams) bei pusę stiklinės pieno.
Imame kepimo indelį, į jį pilame šiek tiek aliejaus ar sviesto, tada dedame bulvių košę, faršą ir vėl bulvių košę. Jei mėgstate daržoves, galite vietoj viršutinio bulvių sluoksnio uždėti virtų daržovių ir sūrio. Šauname į įkaitintą orkaitę (220 C) 10 minučių. Jei norite, galite užtarkuoti sūrio.
Patiekite su pomidorais ir grietine ar cibuliene.

Skanaus!

Receptą atsiuntė elinda

Komentarai (15)


  • Gintare 2011-11-24 16:42

    Labai skaniai isejo, tik as dar ant virsaus uztepiau kiausinio ir labai gerai gavosi. Valgem su grietine :) :super:


  • Ieva 2011-11-06 19:54

    labai skanus, daznai kepu ;-)


  • lape 2011-01-05 09:53

    Manyčiau,kad įdarą galimą dėti ir kitokį.Bet patiekalas l.skanus ir išvaizdus.


  • (anonimas) 2010-11-02 16:01

    8-| :parselis: :super: :super:


  • Justina 2010-10-26 18:08

    Labai skaniai gavosi :)) Tik gal per mazai druskos dejau. Bet taip tai super. Dekuj uz receptuka :)


  • MARCIUS 2010-08-11 23:57

    PATOGU SKANU :-) :-) :-) :-)


  • Murmūsikas 2010-03-09 15:26

    Apsiseiliojau jau. Darbo pabaiga pilvas urzgia, o čia tokia niama. :-)


  • sigita 2010-01-14 10:28

    Viršutinį sluoksnį dariau iš virtų morkų, valgiau su grietine, labai skanu.


  • (anonimas) 2009-11-04 10:25

    %-) %-) %-) %-) %-) %-)


  • Laura 2009-09-21 15:36

    Labai skanu, ir kuo daugiau surio ant virsaus. as i farsa idedu dar morku. :super:


Daugiau receptų