Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Bulvių apkepas su baklažanais, pomidorais ir svogūnais
AUTORIUS:
Džastina
INGREDIENTAI:
2 vienetai baklažanų
500 gramų bulvių
šiek tiek krapų
šiek tiek petražolių
3 vienetai pomidorų pastos
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (augalinis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kruopščiai nuplauti baklažanai supjaustomi išilgai storais griežinėliais, apibarstomi druska, apvoliojami miltuose ir apkepami įkaitintoje keptuvėje su aliejumi.
Atskirai keptuvėje pakepinamas susmulkintas svogūnas.
Nulupamos nuplikintų pomidorų žievelės ir supjaustomi griežinėliais pomidorai.
Ataušusios virtos bulvės sumalamos ir sumaišomos su plaktu kiaušiniu, miltais bei šiek tiek druskos.
Išminkyta tešla padalinama į dvi lygias dalis ir iškočiojama į plonus blynus.
Vienu tešlos blynu išklojame aliejumi patepta kepimo skarda ir ant viršaus paeiliui sudedami baklažanai, svogūnas, pomidorai ir žolelės.
Viršus užklojamas likusiu tešlos blynu ir aptepamas aliejumi.
Kepama apie 30-45 min.
Skanaus.

Bulvių apkepas su baklažanais, pomidorais ir svogūnais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kruopščiai nuplauti baklažanai supjaustomi išilgai storais griežinėliais, apibarstomi druska, apvoliojami miltuose ir apkepami įkaitintoje keptuvėje su aliejumi.
Atskirai keptuvėje pakepinamas susmulkintas svogūnas.
Nulupamos nuplikintų pomidorų žievelės ir supjaustomi griežinėliais pomidorai.
Ataušusios virtos bulvės sumalamos ir sumaišomos su plaktu kiaušiniu, miltais bei šiek tiek druskos.
Išminkyta tešla padalinama į dvi lygias dalis ir iškočiojama į plonus blynus.
Vienu tešlos blynu išklojame aliejumi patepta kepimo skarda ir ant viršaus paeiliui sudedami baklažanai, svogūnas, pomidorai ir žolelės.
Viršus užklojamas likusiu tešlos blynu ir aptepamas aliejumi.
Kepama apie 30-45 min.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Džastina

Komentarai


Daugiau receptų