Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Bulvių apkepas su dešrelėmis
AUTORIUS:
Margarita
INGREDIENTAI:
500 gramų bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų
1 sauja petražolių
150 gramų svogūnų
500 gramų dešrelių (vytintos Biovela)
300 gramų pievagrybių
150 gramų pieno
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
1 valgomasis šaukštas sviesto (bulvių košei)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kepimo formą galite naudoti vieną didelę arba kelias mažesnes.

Smulkiai supjaustome svogūnus ir grybus. Įkaitiname keptuvėje aliejų ir pakepiname 2-3 min. svogūnus, o po to ir grybus bei smulkintas dešreles kepiname 3-4 min.
Bulves išverdame ir sutriname, pagardiname prieskoniais.
Bulvių košę sumaišome su smulkintomis petražolėmis ir pusę šios amsės sudedame į kepimo formą. Sudedame kepintas dešreles, svogūnus ir grybus ir ant viršaus sudedame likusią bulvių košę.
Viršų apibarstome sūriu.
Kepame 15-20 min. 180 laipsnių karščio orkaitėje.

Bulvių apkepas su dešrelėmis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kepimo formą galite naudoti vieną didelę arba kelias mažesnes.

Smulkiai supjaustome svogūnus ir grybus. Įkaitiname keptuvėje aliejų ir pakepiname 2-3 min. svogūnus, o po to ir grybus bei smulkintas dešreles kepiname 3-4 min.
Bulves išverdame ir sutriname, pagardiname prieskoniais.
Bulvių košę sumaišome su smulkintomis petražolėmis ir pusę šios amsės sudedame į kepimo formą. Sudedame kepintas dešreles, svogūnus ir grybus ir ant viršaus sudedame likusią bulvių košę.
Viršų apibarstome sūriu.
Kepame 15-20 min. 180 laipsnių karščio orkaitėje.

Receptą atsiuntė Margarita

Komentarai (1)


  • (anonimas) 2013-05-22 16:14

    visai skanu pagardinta su petra zolemis dar skaniau :-)


Daugiau receptų