Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Bulvių ir grybų apkepas
AUTORIUS:
Gintarė
INGREDIENTAI:
7 vienetai bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
2 vienetai svogūnų
3 vienetai kiaušinių
šiek tiek druskos
100 gramų sviesto
4 valgomieji šaukštai grietinės
5 vienetai grybų (džiovinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulvės nuskutamos, supjaustomos griežinėliais, sudedamos į verdantį vandenį ir 2 - 3 min paverdamos. Paskui išgriebiamos, nuvarvinamas vanduo.

Džiovinti grybai 1 - 2 val pamirkomi, išverdami ir supjaustomi. Svogūnai supjaustomi griežinėliais ir pakepinami svieste. Kiaušiniai išverdami ir supjaustomi griežinėliais. Į paruoštą indą sluoksniuojama bulvės, svogūnai, kiaušiniai, grybai, pasūdoma, užbarstoma maltųjų pipirų. Viršutinis sluoksnis turi būti bulvių. Galiausiai užpilama grietine, sumaišytu su grybų nuoviru.

Kepama orkaitėje 25 - 30 min.

Bulvių ir grybų apkepas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Bulvės nuskutamos, supjaustomos griežinėliais, sudedamos į verdantį vandenį ir 2 - 3 min paverdamos. Paskui išgriebiamos, nuvarvinamas vanduo.

Džiovinti grybai 1 - 2 val pamirkomi, išverdami ir supjaustomi. Svogūnai supjaustomi griežinėliais ir pakepinami svieste. Kiaušiniai išverdami ir supjaustomi griežinėliais. Į paruoštą indą sluoksniuojama bulvės, svogūnai, kiaušiniai, grybai, pasūdoma, užbarstoma maltųjų pipirų. Viršutinis sluoksnis turi būti bulvių. Galiausiai užpilama grietine, sumaišytu su grybų nuoviru.

Kepama orkaitėje 25 - 30 min.

Receptą atsiuntė Gintarė

Komentarai


Daugiau receptų