Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Bulvių ir vištienos faršo apkepas
AUTORIUS:
Avietė
INGREDIENTAI:
8 vienetai bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
šiek tiek krapų
2 vienetai morkų
šiek tiek paprikų (saldžioji)
šiek tiek petražolių
1 vienetas svogūnų
200 mililitrų pieno
125 mililitrai grietinėlės
2 saujos pieno (sutarkuotas)
šiek tiek druskos
25 gramai sviesto
šiek tiek kvapiųjų pipirų (malti)
450 gramų vištos faršo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves supjaustyti griežinėliais, jas pagardinti žalumynais (krapais, petražolėmis) ir žiupsneliu druskos.
Morkas su svogūnu patroškinti keptuvėje.
Vištienos faršą sumaišyti su prieskoniais (druska, pipirais, saldžiąja paprika). Paėmus kepimo indą, jį ištepti riebalais–sviestu, ir sudėti ingredientus sluoksniuojant: bulves, morkas, faršą, pabarstyti fermentiniu sūriu, ant viršaus vėl bulvės. Užpilti grietinėlės ir pieno mišiniu.
Kepimo indą uždengti folija ir pašauti į 190 laipsnių orkaitę 45 min.
Po to nuimti foliją ir orkaitėje palikti kepti dar apie 20-25 min., kol bulvės apskrus ir pasidarys minkštos (viršutinės). Baigiant kepti ant viršaus sudėti sūrį. Skanaus !!!

Bulvių ir vištienos faršo apkepas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Bulves supjaustyti griežinėliais, jas pagardinti žalumynais (krapais, petražolėmis) ir žiupsneliu druskos.
Morkas su svogūnu patroškinti keptuvėje.
Vištienos faršą sumaišyti su prieskoniais (druska, pipirais, saldžiąja paprika). Paėmus kepimo indą, jį ištepti riebalais–sviestu, ir sudėti ingredientus sluoksniuojant: bulves, morkas, faršą, pabarstyti fermentiniu sūriu, ant viršaus vėl bulvės. Užpilti grietinėlės ir pieno mišiniu.
Kepimo indą uždengti folija ir pašauti į 190 laipsnių orkaitę 45 min.
Po to nuimti foliją ir orkaitėje palikti kepti dar apie 20-25 min., kol bulvės apskrus ir pasidarys minkštos (viršutinės). Baigiant kepti ant viršaus sudėti sūrį. Skanaus !!!

Receptą atsiuntė Avietė

Komentarai (3)


  • J 2014-10-01 16:57

    As bulves paverdu keleta min ir tada pjaustau griezineliais ir sluoksniuoju su mesa. Taip kepant visad iskepa bulves, nepasitaiko zaliu :)


  • M. 2013-06-12 20:47

    Man tai pakepus ir 45 min. bulvės žalokos buvo... Tai kepėm dar apie 20 min., bet viršuje esančios vis tiek liko žalios. :D Šiandien gaminu vėl, tik prieš tai bulves paviriau kiek. O šiaip skanus niamniukas. ;)


  • mama 2011-12-11 10:32

    :super: :super: :super:


Daugiau receptų