Išverdamos bulvės sūdytame, laurų lapeliais bei pipiriukais pagardintame vandenyje ir paliekamos atvėsti.
Atvėsusios bulvės sutrinamos kaip bulvių košė grūstuku (geriau nenaudokite blenderio, nes gausis per skysta).
Tada dedami malti pipirai, bazilikas, Vegeta, įmušamas kiaušinis, beriami miltai (jų reikia tik tiek, kad masė taptų lengvai lipdoma) ir viskas išminkome.
Šaukštu imama gauta masė, pavoliojama džiūvėsėliuose ir delnais formuojama rutuliuko forma.
Visi suformuoti bulvių kroketai verdami gerai įkaitusiame aliejuje.
Labai skanu valgyti su grietinės ir kepinto svogūno padažu. Taip pat tinka kaip garnyras prie kepintų dešrelių ir salotų.
Skanaus, mielieji!

Bulvių kroketai
INGREDIENTAI:
šiek tiek | bazilikų (smulkintas) |
10 vienetų | bulvių |
šiek tiek | juodųjų pipirų (malti) |
1 vienetas | kiaušinių |
3 valgomieji šaukštai | kvietinių miltų |
šiek tiek | džiūvesėlių (malti) |
šiek tiek | aliejaus |
šiek tiek | prieskonių (Vegeta, arba druska) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulvių kroketai
Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Bazilikas, smulkintas
- Bulvės, 10 vienetų
- Juodieji pipirai, malti
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 3 valgomieji šaukštai
- Džiūvėsėliai, malti
- Aliejus
- Prieskoniai, Vegeta, arba druska
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Išverdamos bulvės sūdytame, laurų lapeliais bei pipiriukais pagardintame vandenyje ir paliekamos atvėsti.
Atvėsusios bulvės sutrinamos kaip bulvių košė grūstuku (geriau nenaudokite blenderio, nes gausis per skysta).
Tada dedami malti pipirai, bazilikas, Vegeta, įmušamas kiaušinis, beriami miltai (jų reikia tik tiek, kad masė taptų lengvai lipdoma) ir viskas išminkome.
Šaukštu imama gauta masė, pavoliojama džiūvėsėliuose ir delnais formuojama rutuliuko forma.
Visi suformuoti bulvių kroketai verdami gerai įkaitusiame aliejuje.
Labai skanu valgyti su grietinės ir kepinto svogūno padažu. Taip pat tinka kaip garnyras prie kepintų dešrelių ir salotų.
Skanaus, mielieji!
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai (38)
Kroketai yra gaminami lygiomis dalimis iš grūstų bulvių ir plikytos tešlos, o ne iš bulvių košės su miltais
Bulves gtūsti karštas,atvėsinti paskui. Geriau krakmolas nei miltai.
Trigrašis- prieš kepant ne dziuveseliuose apvolioju, o pačiuose smulkiausiuose makaronuose
Dariau ,labai skanu
labai skanu tik reikia grietines ir cesnako
Tešla labai lipni gavosi ir skysta kas ne taip ?
Man issileido kai kurie, gal per didelius padariau, o gal tikrai reikia deti krakmola vietoj miltu... :/
man labai skanu :))
Vietoj miltu dedu krakmola
Anonime- ištraukus iš aliejaus reikia ant popierinių rankšluoščių padėti