Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Bulvių kugelis su džiovintais baravykais
AUTORIUS:
Lijana
INGREDIENTAI:
1 kilogramas bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas svogūnų
150 gramų kiaulės lašinių
šiek tiek druskos
šiek tiek grybų (džiovinti (pvz., baravykai))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves nuskusti, sutarkuoti ir užplikyti verdančiu vandeniu (maždaug puse stiklinės, kad masė nebūtų per skysta).
Svogūną susmulkinti, lašinukus smulkiai supjaustyti ir paspirginti kartu juos keptuvėje, kol gražiai apskrus.
Grybus apvirti, susmulkinti ir šiek tiek patroškinti kartu su kepintais lašinukais bei svogūnu.
Viską supilti į bulvių tarkius, pasūdyti, papipirinti ir gerai išmaišyti.
Supilti į karščiui atsparų kepimo indą ir pašauti į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 55 min.
Patiekti su spirgučių ir grietinės padažu.
Skanaus!

Bulvių kugelis su džiovintais baravykais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Bulves nuskusti, sutarkuoti ir užplikyti verdančiu vandeniu (maždaug puse stiklinės, kad masė nebūtų per skysta).
Svogūną susmulkinti, lašinukus smulkiai supjaustyti ir paspirginti kartu juos keptuvėje, kol gražiai apskrus.
Grybus apvirti, susmulkinti ir šiek tiek patroškinti kartu su kepintais lašinukais bei svogūnu.
Viską supilti į bulvių tarkius, pasūdyti, papipirinti ir gerai išmaišyti.
Supilti į karščiui atsparų kepimo indą ir pašauti į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 55 min.
Patiekti su spirgučių ir grietinės padažu.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Lijana

Komentarai (10)


  • Megejas 2011-12-22 00:00

    Manau kad pagal šį receptą išeis ne kugelis bet kažkas panašaus į marmalą


  • raminta 2011-11-21 21:01

    o kam tas bulves plikyti??? paaiskinkit gerieji zmones a :-)


  • daiva 2010-11-18 01:55

    nereik nieko plikyt gali imust kiausa jei nori ir kam tuus spirgius ir baravykus i tarkius maisyt jei paskui vel toki pat padaza darai ir ant virsaus pili uztenka vien padaza skanu paruost su tais baravykais ir lasinukais svoguneliu ir grietine


  • Agniete 2010-07-09 12:01

    %-)
    :bloga:


  • PaSiuTuZ 2009-12-26 22:44

    UZPILTI REIKIA PIENU, O NE VANDENIU! :-p


  • Jonė 2009-11-12 21:59

    Rašyk,kad geras kugelis gali gautis užplikius vandeniu miestietėm,kurios,neragavusios namuose pečiuje kepto kugelio,Kugelis turi būti kugelis,o įdaras pagal skonį ir galimybes.Nevadinkit bele kokio apkepo kugeliu,nes kiek supratau iš tamstos recepto nelabai nutuokiate kas tai per daiktas.


  • Tomas 2009-10-14 22:14

    As prirenku savo mylimajai baravyku, o ji kepa kugeli su jais :) labai skanu. Beja, baravykai geriau dziovinti, nes aromatingesni. :super:


  • Lijana Vytautui 2009-10-14 17:30

    Bulves nuskuti, tada sutarkuoji, o tada apipili verdanciu vandeniu. Nedaug, kokia puse stiklines, kad nebutu per skysta mase paskui. O kai apipili tuo verdanciu vandeniu, pamaisai. Palaikyt nebutina apipiylus. Jei netycia vandens padaugini ir gaunasi pernelyg skysta mase, iberk kelis saukstus manu kruopu - jos sutirstins mase, bet skonio jokio papildomo nesuteiks.
    Sekmes ;-)


  • agne 2009-10-13 22:54

    cia tai bent prabanga !!! :super: su baravykais :super: , super


  • Vytautas 2009-10-12 16:24

    receptas tikrai geras,bet labai neaiski ta vieta kai bulves ten reik uzplikyti (kada jas tarkuoti ,ar plikant tik perpilti verdanciu vandeniu ar palaikyti?)


Daugiau receptų