Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Bulvių plokštainis
AUTORIUS:
Regina
INGREDIENTAI:
250 gramų bulvių
3 vienetai svogūnų
15 gramų kiaulės lašinių
0.25 vieneto kiaušinių
50 gramų pieno
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves sutarkuokite, lengvai nuspauskite ir užpilkite verdančiu pienu.
Supilkite su druska išplaktą ketvirtį kiaušinio ir su svogūnais paspirgintus lašinukus ar šoninę.
Paruoštą masę pilkite į kepimui skirtą indą ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol paviršius pagels.
Prie bulvių plokštainio patiekite grietinės ar grietinės bei sviesto padažą (taip pat tinka ir spirgučiai).
Galimi beveik visi padažai, svarbu, kad būtų ūsų mėgstamas.
Skanaus.

Bulvių plokštainis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Bulves sutarkuokite, lengvai nuspauskite ir užpilkite verdančiu pienu.
Supilkite su druska išplaktą ketvirtį kiaušinio ir su svogūnais paspirgintus lašinukus ar šoninę.
Paruoštą masę pilkite į kepimui skirtą indą ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol paviršius pagels.
Prie bulvių plokštainio patiekite grietinės ar grietinės bei sviesto padažą (taip pat tinka ir spirgučiai).
Galimi beveik visi padažai, svarbu, kad būtų ūsų mėgstamas.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Regina

Komentarai (25)


  • gedas 2018-04-04 14:51

    žinoma, šie skaičiai būtų keblūs, jei kalba eitų apie raketines technologija ;)


  • NzN 2013-12-15 14:00

    Nors labai skanu bet negrazus :super: :-o


  • NzN 2013-12-15 13:59

    ;-) ;-) ;-) :bloga: %-) :super: :-D :-p ;-) ;-) :-p :-D :bloga: :-D :bloga: :-D :-p :super: :super: %-) :parselis: :valgau:


  • as 2012-04-07 11:45

    Bulvės, 250 gramų, Svogūnai, 3 vienetai :D proporcijos tokios nieko :))


  • Ilona 2011-11-04 16:17

    noreciau konkreciai suzinoti kokia turi buti temperatura :super:


  • Alina 2011-08-23 16:31

    Niam niam, tėvas kažkaip anksčiau darė tai tiesiog pasakiškas skonis :) ir dar kepdavo krosnyje tai dar skaniau :)


  • ara 2010-12-27 18:43

    i kugeli reikia ipilti aliejaus bus minkstas ir labai skanus :super: :super: :super: :super: :super:


  • (anonimas) 2010-10-28 13:25

    Manau turetu but skanu,reikes ir man pasigaminti. :-) ;-)


  • Kristinas 2010-07-09 12:04

    turetu buti skanu ;-)


  • PaSiuTuZ 2009-12-26 23:03

    KUO ILGIAU KEPAMAS TUO SKANESNIS, AISQ REIKIA UZDENGTI tada! skaniau issisutina. ir pries baigiant kept atidengus dangti dar pakept kol skani, lengva plutele apsitrauks (nereikia laukt kol ji tampa tamsiai ruda, uztenka svelniai rudos). kas megsta minkstesni kugeli, nepagailekit pieno arba nenusunkit bulviu.
    o dar skaniau kai apkepinat svoguniukus, i juos pilt piena, druska, pipirus, uzvirinti ir i bulves. gerai ismaisyti ir ideti mesos gabaliuku su daugiau riebaliuko. vyrai daznai megsta kiaules kojas, bet man asmeniskai jos ne prie dusios... :super:


Daugiau receptų