Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Bulvių plokštainis su pievagrybių padažu
AUTORIUS:
Laima
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 kilogramas bulvių
200 mililitrų grietinėlės
1 vienetas svogūnų
100 mililitrų pieno
5 valgomieji šaukštai aliejaus
2 skiltelės česnakų
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirai
Padažui:
200 gramų pievagrybių
1 vienetas svogūnų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves nuskusti, 1 svogūną ir česnako skilteles nulupti, nuplauti ir viską smulkiai sutarkuoti.
2.
Pieną ir aliejų užvirinti ir supilti į tarkuotas bulves. Paskaninti druska ir pipirais. Viską gerai išmaišyti.
3.
Paruoštą masę supilti į kepimo skardą ir dėti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti apie 60 minučių.
4.
Padažui labai mažame kiekyje aliejaus pakepinti vieną smulkintą svogūną ir pjaustytus pievagrybius, paskaninti druska, pipirais. Baigiant kepti, supilti grietinėlę ir pakaitinti, kad sutirštėtų.

Bulvių plokštainis su pievagrybių padažu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai: Padažui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Bulves nuskusti, 1 svogūną ir česnako skilteles nulupti, nuplauti ir viską smulkiai sutarkuoti.

  2. Pieną ir aliejų užvirinti ir supilti į tarkuotas bulves. Paskaninti druska ir pipirais. Viską gerai išmaišyti.

  3. Paruoštą masę supilti į kepimo skardą ir dėti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti apie 60 minučių.

  4. Padažui labai mažame kiekyje aliejaus pakepinti vieną smulkintą svogūną ir pjaustytus pievagrybius, paskaninti druska, pipirais. Baigiant kepti, supilti grietinėlę ir pakaitinti, kad sutirštėtų.

Receptą atsiuntė Laima

Komentarai


Daugiau receptų