Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Burnoje tirpstantis obuolių pyragas
AUTORIUS:
Jurgita
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cinamono
270 gramų cukraus (rudasis)
5 vienetai obuolių
2 vienetai kiaušinių
360 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto
1 sauja razinų
50 mililitrų romo (šviesus)
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Razinas nuplikyti verdančiu vandeniu, gerai nuvarvinti, užpilti romu ir pusvalandį palikti įmirkti. Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius, o minkštimą suraikyti riekelėmis. Kad neparuduotų, pašlakstyti citrinų sultimis, pabarstyti 2 šaukštais cukraus, cinamonu, išmaišyti ir uždengtame inde laikyti šaldytuve. Išlydyti sviestą. Berti į jį cukrų ir maišyti, iki cukrus ištirps. Kai sviestas atvės, įmušti kiaušinius ir gerai išsukti. Tada berti su kepimo milteliais nusijotus miltus ir maišyti, kol neliks gumulėlių. Razinas nuvarvinti. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Apdėti apie 1/5 tešlos. Versti į skardą tešlą, ant viršaus dėti obuolių skilteles, pabarstyti razinomis. Likusią tešlą krėsti į konditerinį švirkštą ir ant pyrago viršaus suformuoti tinklelį. Šauti į orkaitę ir kepti 30-40 min. Skanaus!

Burnoje tirpstantis obuolių pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Razinas nuplikyti verdančiu vandeniu, gerai nuvarvinti, užpilti romu ir pusvalandį palikti įmirkti. Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius, o minkštimą suraikyti riekelėmis. Kad neparuduotų, pašlakstyti citrinų sultimis, pabarstyti 2 šaukštais cukraus, cinamonu, išmaišyti ir uždengtame inde laikyti šaldytuve. Išlydyti sviestą. Berti į jį cukrų ir maišyti, iki cukrus ištirps. Kai sviestas atvės, įmušti kiaušinius ir gerai išsukti. Tada berti su kepimo milteliais nusijotus miltus ir maišyti, kol neliks gumulėlių. Razinas nuvarvinti. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Apdėti apie 1/5 tešlos. Versti į skardą tešlą, ant viršaus dėti obuolių skilteles, pabarstyti razinomis. Likusią tešlą krėsti į konditerinį švirkštą ir ant pyrago viršaus suformuoti tinklelį. Šauti į orkaitę ir kepti 30-40 min. Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita

Komentarai (3)


  • Šeimininkė 2018-08-30 16:51

    Recepte arba praleista.arba neteisingai parašytos proporcijos, nes gaunasi labai kieta tešla.kaip minkymui.Cukraus dejau per pusę.miltų apie 250 g.vistiek gavosi per kieta.tada įdėjau grietinės apie 150 g.gavosi neblogai.Arba tada kiaušinius kokius 5 reikia įmušti ir žinoma miltų mažiau!


  • Šeimininkė 2018-08-30 16:51

    Recepte arba praleista.arba neteisingai parašytos proporcijos, nes gaunasi labai kieta tešla.kaip minkymui.Cukraus dejau per pusę.miltų apie 250 g.vistiek gavosi per kieta.tada įdėjau grietinės apie 150 g.gavosi neblogai.Arba tada kiaušinius kokius 5 reikia įmušti ir žinoma miltų mažiau!


  • Jelena 2016-09-27 12:05

    Burnoje tirpsta dar neparagavus...


Daugiau receptų