Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Burnoje tirpstantis tortas
AUTORIUS:
Justė
INGREDIENTAI:
2 vienetai apelsinų
20 gramų cukraus pudros
200 gramų cukraus
75 gramai krakmolo
3 vienetai kiaušinių
75 gramai kvietinių miltų
500 mililitrų grietinėlės
50 gramų juodojo šokolado
500 gramų varškės (liesa)
16 gramų želatinos
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
2 vienetai vanilinio cukraus (pakelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tešlai kiaušinius suplakite su 3 valg. šaukštais karšto vandens, 150 g cukraus ir pakeliu vanilinio cukraus.
Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais, suberkite į kiaušinių masę ir išmaišykite.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Tešlą iškrėskite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir kepkite orkaitėje 30 min.
Iškepusį biskvitą išimkite iš formos, nuimkite kepimo popierių ir leiskite atvėsti.
Po to horizontaliai perpjaukite į dvi dalis , kad apatinė dalis butu šiek tiek storesnė.
Storąją dalį dėkite ant išardomos kepimo formos.
Kremui užmerkite želatiną.
Iš apelsinų išspauskite sultis, sumaišykite jas su 50 g cukraus bei pakeliu vanilinio cukraus, pakaitinkite ir jose ištirpinkite nuspaustą želatiną. Sumaišykite su šalta varške.
Grietinėlę išplakite ir sumaišykite su varškės mase.
Kremą padalinkite pusiau ir vieną dalį iškrėskite ant biskvito, tada uždėkite kitą biskvitą ir vėl užkrėskite kremu.
Papuošti galima kaip tik norite, aš puošiau šokoladiniu kremu aptepiau kraštus ir užliejau karšto šokolado ant viršaus.
Jau papuoštą tortą palaikykite šaltai apie 1 val.
Skanaus!

Burnoje tirpstantis tortas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Tešlai kiaušinius suplakite su 3 valg. šaukštais karšto vandens, 150 g cukraus ir pakeliu vanilinio cukraus.
Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais, suberkite į kiaušinių masę ir išmaišykite.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Tešlą iškrėskite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir kepkite orkaitėje 30 min.
Iškepusį biskvitą išimkite iš formos, nuimkite kepimo popierių ir leiskite atvėsti.
Po to horizontaliai perpjaukite į dvi dalis , kad apatinė dalis butu šiek tiek storesnė.
Storąją dalį dėkite ant išardomos kepimo formos.
Kremui užmerkite želatiną.
Iš apelsinų išspauskite sultis, sumaišykite jas su 50 g cukraus bei pakeliu vanilinio cukraus, pakaitinkite ir jose ištirpinkite nuspaustą želatiną. Sumaišykite su šalta varške.
Grietinėlę išplakite ir sumaišykite su varškės mase.
Kremą padalinkite pusiau ir vieną dalį iškrėskite ant biskvito, tada uždėkite kitą biskvitą ir vėl užkrėskite kremu.
Papuošti galima kaip tik norite, aš puošiau šokoladiniu kremu aptepiau kraštus ir užliejau karšto šokolado ant viršaus.
Jau papuoštą tortą palaikykite šaltai apie 1 val.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Justė

Komentarai (20)


  • boba nuo kupetos 2014-01-19 08:04

    Nekepsiu! :-( :bloga: %-)


  • ergn 2011-10-12 23:38

    Ačiū už receptą! Labai skanu, paprasta ir greita ypač jei biskvitus nusiperki. 10 balų!


  • kepeja 2011-04-23 21:02

    kremas tai geras gavosi, bet biskvitas tai kietokas nors viska dejau kaip nurodyta :-( siaps sau skonio, visai netirpstantis burnoj.


  • ERIKA 2011-02-10 14:56

    burnoje tirpstantis,o kartais ne sik....? :-D :-D :-D


  • alina 2011-02-06 14:19

    kame mirkyti zelatina?


  • lori 2010-08-06 14:12

    idomu kaip vidurys atrodo...


  • Benita 2010-04-01 15:31

    ai zinau kas tas zelatinos :D :taip:


  • Benita 2010-04-01 15:31

    ai zinau kas tas zelatinos :D :taip:


  • Benita 2010-04-01 15:20

    kas tas zelatinas ? :nezinau: :geda: :galvoju:


  • ? 2010-02-01 18:01

    kazin labai brangiai tortas isseina?


Daugiau receptų