Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Burokėlių salotos su grybais
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus
1 vienetas laurų lapų (lapelis)
1 vienetas svogūnų
0.5 valgomojo šaukšto acto
2 stiklinės vandens
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus
200 gramų burokėlių (nedideli)
100 gramų grybų (virti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Burokėliai išverdami, nulupami, supjaustomi mažais kubeliais, pridedama smulkiai supjaustyto svogūno. Virti arba marinuoti grybai supjaustomi mažais kvadratėliais ir sumaišomi su burokėliais. Tas mišinys užpilamas šaltu marinatu, kuris paruošiamas taip: į puodą įpilama vandens, įdedamas lauro lapelis ir paverdama apie 5 min. Tada įberiama cukraus, druskos, įpilama acto ir dar kartą užvirinama. Lauro lapelis išimamas, įpilama aliejaus, išmaišoma ir užpilami burokėliai su grybais. Palaikoma apie porą valandų ir, dar kartą išmaišius, sudedama į salotinę. Puošiama grybų kepurėlėmis.

Burokėlių salotos su grybais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Burokėliai išverdami, nulupami, supjaustomi mažais kubeliais, pridedama smulkiai supjaustyto svogūno. Virti arba marinuoti grybai supjaustomi mažais kvadratėliais ir sumaišomi su burokėliais. Tas mišinys užpilamas šaltu marinatu, kuris paruošiamas taip: į puodą įpilama vandens, įdedamas lauro lapelis ir paverdama apie 5 min. Tada įberiama cukraus, druskos, įpilama acto ir dar kartą užvirinama. Lauro lapelis išimamas, įpilama aliejaus, išmaišoma ir užpilami burokėliai su grybais. Palaikoma apie porą valandų ir, dar kartą išmaišius, sudedama į salotinę. Puošiama grybų kepurėlėmis.

Komentarai


Daugiau receptų