Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Čeburekai
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
šiek tiek muskato (maltas)
1 vienetas kiaušinių
250 gramų kvietinių miltų
šiek tiek pieno
šiek tiek druskos
15 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdarui reikės: 250 g neriebios avienos (ar kitos mėsos), svogūnas, 2—3 skiltelės česnako, 250 g riebalų ar aliejaus čeburekams kepti, truputį druskos, pipirų.
Iš nurodytų produktų užmaišoma tešla ir palaikoma, kad dar pakiltų. Pakilusi tešla iškočiojama 1 cm storio sluoksniu, iš jos išpjaustomi apskritimai ir ant kiekvieno uždedama įdaro.
Įdarui virta mėsa sumalama kartu su susmulkintu pakepintu svogūnu, česnaku. Pagardinama prieskoniais. Viskas sumaišoma.
Tešlos apskritimas, uždėjus įdaro, sulenkiamas per pusę ir kraštai užspaudomi. Pusgaminiai sudedami ant miltuotos drobės ir palaikomi, kad pakiltų. Vėliau gilokoje keptuvėje gerai įkaitintuose riebaluose ar aliejuje apkepami iš abiejų pusių (maždaug po 5 min.). Tiekiami karšti.

Čeburekai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Įdarui reikės: 250 g neriebios avienos (ar kitos mėsos), svogūnas, 2—3 skiltelės česnako, 250 g riebalų ar aliejaus čeburekams kepti, truputį druskos, pipirų.
Iš nurodytų produktų užmaišoma tešla ir palaikoma, kad dar pakiltų. Pakilusi tešla iškočiojama 1 cm storio sluoksniu, iš jos išpjaustomi apskritimai ir ant kiekvieno uždedama įdaro.
Įdarui virta mėsa sumalama kartu su susmulkintu pakepintu svogūnu, česnaku. Pagardinama prieskoniais. Viskas sumaišoma.
Tešlos apskritimas, uždėjus įdaro, sulenkiamas per pusę ir kraštai užspaudomi. Pusgaminiai sudedami ant miltuotos drobės ir palaikomi, kad pakiltų. Vėliau gilokoje keptuvėje gerai įkaitintuose riebaluose ar aliejuje apkepami iš abiejų pusių (maždaug po 5 min.). Tiekiami karšti.

Komentarai (24)


  • Gitana 2014-09-02 11:46

    Bandysiu siandien, tikiuosi, jog pavyks :)


  • germante 2014-03-09 16:40

    mieles sausos ar slapios? :-)


  • Povilas 2014-02-05 19:22

    1cm storio???? ar nepersistengta? :D manau 1 mm pilnai užtenka ;)


  • kuzmic 2013-03-28 12:11

    na naminiai skanesni nei kur gatveje pirkti su katiniena, suniena ar ziurkiena:DDD


  • Natali хочет разделить с вами свой успех! 2012-10-02 22:03

    as tei darau dar paprasciau,kekio negaliu pasakit nes visada darau is akies,apie 1lt kefiro ir zopsnelis druskos .po truputi idedu miltu kol gaunasi tesla,ir ne limpa pre ranku,farsa darau kaip ir visi : farsas,cesnakai,svogunai,mazeu nei puse stiklines virinto vandens silto nekarsto ,pipiru, kepu aliejui,ir irgi visai skanu ir greitei:P :super:


  • vireja 2012-09-04 08:54

    taip tikrai,receptas netikslus-truputi pieno,o kiek tas truputis?-neaisku!Beje ,visada dekite tik zalia mesa,o ne kepinta!tada bus visai kitoks skonis ir nebus sausa.taip pat ceburekams reikia daryt minksta idara,ta prasme i farsa pilti vandens ir gerai isminkyti.


  • Jolitaa 2011-10-19 13:58

    Tai kaip ta tesla daryti? Neparasyta nei kaip daryti nei ka :-( truksta tikslumo...


  • (anonimas) 2011-10-09 14:30

    tai,kas as nepasakyciau jog cia tikslus receptas :/


  • murisola 2011-04-27 23:29

    :-) :-( ;-) :-p :-D :super: Ceburekai megstamiausi mano ceburekeliai


  • m-aila 2010-11-24 14:37

    manau reiktu patikslinti kaip padaryti tesla, juk nuo to kas po ko idesi, kaip sumaisysi priklauso skonis. kokius ir kaip ideti mieles? istirpinti ar tiesiog iberti?.. %-)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...