Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Cepelinai
AUTORIUS:
Renata
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
4 kilogramai bulvių
1 kilogramas kiaulės faršo
1 vienetas svogūnų
3 žiupsneliai druskos
2 pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pirmiausia pasiruošiame įdarą, kuriuo bus įdaryti cepelinai:
į kiaulienos faršą sudedame smulkiai supjaustytą svogūną, įberiame druskos, pipirų ir viską gerai išminkome.
Suformuojame norimo dydžio pailgus mėsos faršo gabalėlius.
2.
Vieną kilogramą bulvių švariai nuplauname ir išverdame su lupenomis.
Bulves pravėsiname, nulupame ir sumalame mėsmale.
Likusias bulves nulupame ir smulkiai sutarkuojame.
Bulvių tarkius išspaudžiame.
Nusunktą skystį paliekame kelias minutes pastovėti, kol nusės krakmolas.
Tada skystį nupilame, o krakmolą sudedame į tarkius.
Tarkius sumaišome su virtomis bulvėmis, įberiame druskos ir gerai išminkome.
3.
Suformuojami pailgos formos cepelinai.
Dideliame puode vanduo užvirinamas, pasūdomas, sudedami cepelinai ir verdami 20-25 minučių ant vidutinės ugnies, atsargiai pamaišant.
Labai svarbu, verdant cepelinus, neprikrauti jų į puodą per daug, nes tada cepelinai sulips ir ištiš (išsiskleis).
Cepelinai patiekiami su grietine arba spirgučių padažu. Skanaus.

Cepelinai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Pirmiausia pasiruošiame įdarą, kuriuo bus įdaryti cepelinai:
    į kiaulienos faršą sudedame smulkiai supjaustytą svogūną, įberiame druskos, pipirų ir viską gerai išminkome.
    Suformuojame norimo dydžio pailgus mėsos faršo gabalėlius.

  2. Vieną kilogramą bulvių švariai nuplauname ir išverdame su lupenomis.
    Bulves pravėsiname, nulupame ir sumalame mėsmale.
    Likusias bulves nulupame ir smulkiai sutarkuojame.
    Bulvių tarkius išspaudžiame.
    Nusunktą skystį paliekame kelias minutes pastovėti, kol nusės krakmolas.
    Tada skystį nupilame, o krakmolą sudedame į tarkius.
    Tarkius sumaišome su virtomis bulvėmis, įberiame druskos ir gerai išminkome.

  3. Suformuojami pailgos formos cepelinai.
    Dideliame puode vanduo užvirinamas, pasūdomas, sudedami cepelinai ir verdami 20-25 minučių ant vidutinės ugnies, atsargiai pamaišant.
    Labai svarbu, verdant cepelinus, neprikrauti jų į puodą per daug, nes tada cepelinai sulips ir ištiš (išsiskleis).
    Cepelinai patiekiami su grietine arba spirgučių padažu. Skanaus.

Receptą atsiuntė Renata

Komentarai (2)


  • rasa 2016-12-31 20:23

    nusunkta skysti nuo tarkiu supilu i vandeni kuriame virsiu cepelinus


  • Daina is Ispanijos 2016-09-30 14:14

    Labai gerai atrodo virsiu


Daugiau receptų