Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Cepelinai su grybų įdaru
AUTORIUS:
Virga
INGREDIENTAI:
1 kilogramas bulvių (virtos)
3 valgomieji šaukštai krakmolo
2 vienetai svogūnų
100 gramų kiaulės lašinių (rūkytų)
1 vienetas kiaušinių
2 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
šiek tiek druskos
0.5 litro grybų (sūdyti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sutrinkite, sumaišykite su krakmolu, įberkite druskos ir gerai išmaišykite.
Sūdytus (arba 50 g džiovintus) grybus pamirkykite 1-2 val., išvirkite ir kartu su lašiniais sumalkite mėsmale.
Į juos sudėkite kiaušinį, džiūvėsėlius, riebaluose pakepintą svogūną, pasūdykite ir gerai išmaišykite.
Vietoje sūdytų grybų galima dėti 50 g džiovintų grybų.
Bulvių masę išskirstykite kiaušinio dydžio gabalėliais, plonai išplokite, į vidurį dėkite dalį įdaro, kraštus užspauskite ir padarykite ovalios formos cepeliną.
Paruoštus cepelinus dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite apie 15 min.
Padažui paspirginkite smulkiai supjaustytus šviežius lašinukus, pridėkite kubeliais supjaustytų svogūnų ir pakepkite, kol pagels.
Po to įdėkite grietinę ir pakaitinkite iki užvirs.
Druskos dėti pagal skonį.
Patiekite šiltus su pasiruoštu padažu.
Skanaus.

Cepelinai su grybų įdaru

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sutrinkite, sumaišykite su krakmolu, įberkite druskos ir gerai išmaišykite.
Sūdytus (arba 50 g džiovintus) grybus pamirkykite 1-2 val., išvirkite ir kartu su lašiniais sumalkite mėsmale.
Į juos sudėkite kiaušinį, džiūvėsėlius, riebaluose pakepintą svogūną, pasūdykite ir gerai išmaišykite.
Vietoje sūdytų grybų galima dėti 50 g džiovintų grybų.
Bulvių masę išskirstykite kiaušinio dydžio gabalėliais, plonai išplokite, į vidurį dėkite dalį įdaro, kraštus užspauskite ir padarykite ovalios formos cepeliną.
Paruoštus cepelinus dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite apie 15 min.
Padažui paspirginkite smulkiai supjaustytus šviežius lašinukus, pridėkite kubeliais supjaustytų svogūnų ir pakepkite, kol pagels.
Po to įdėkite grietinę ir pakaitinkite iki užvirs.
Druskos dėti pagal skonį.
Patiekite šiltus su pasiruoštu padažu.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Virga

Komentarai (3)


  • Sandra 2014-11-17 22:19

    Man atrodo kad cia didzkukuliai o ne cepelinai. Bet vistiek skanu bandziau


  • mama 2011-08-17 23:43

    va cia tai mano is paciu mylimiausiu maisto patiekalu grybai yra jega cepelinai virtinukai su grybais nuostabu tik virtinukus dar pakepyt britvone su sviestu dar skaniau.su mesa cepelinai yra pagadinta mesa......... :-) :super:


  • Mantas 2011-04-19 16:32

    Caprio Sultyse dar yra Greipfrutu tikrai


  • Gabriele 2010-07-09 12:16

    JU GALIMA NUSIPIRKT KIMBOI


Daugiau receptų