Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Cepelinai su mėsa
AUTORIUS:
Ilona
INGREDIENTAI:
1.5 kilogramo bulvių
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
2 valgomieji šaukštai krakmolo
0.5 arbatinio šaukštelio mairūnų (džiovintas)
1 vienetas svogūnų
300 gramų kiaulės faršo
šiek tiek druskos
1 arbatinis šaukštelis vorčesterio padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sutarkuoti nuluptas bulves ir jas nusunkti.
Nusunktą skystį palikti pastovėti, nes turi nusėsti krakmolas, po 10-15 minučių galima nuplikyti verdančiu vandeniu ir sudėti į bulvių tarkį.
Susmulkinti svogūnus ir pakepti su 1-2 šaukštais alyvuogių aliejaus, sumaišyti su mėsa, smulkintu česnaku, prieskoniais ir mairūnu.
Imti bulvių masės, suploti, į vidų dėti mėsos rutuliuką ir gražiai paslėpti mėsą tarp bulvių.
Rankas suvilgyti vandenyje (vanduo padės juos gražiau formuoti) ir formuoti cepelinus.
Cepelinus virti pasūdytame vandenyje apie 40 minučių.
Cepelinai valgomi su pakepintų lašinukų ir svogūnų padažu.
Skanaus.

Cepelinai su mėsa

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Sutarkuoti nuluptas bulves ir jas nusunkti.
Nusunktą skystį palikti pastovėti, nes turi nusėsti krakmolas, po 10-15 minučių galima nuplikyti verdančiu vandeniu ir sudėti į bulvių tarkį.
Susmulkinti svogūnus ir pakepti su 1-2 šaukštais alyvuogių aliejaus, sumaišyti su mėsa, smulkintu česnaku, prieskoniais ir mairūnu.
Imti bulvių masės, suploti, į vidų dėti mėsos rutuliuką ir gražiai paslėpti mėsą tarp bulvių.
Rankas suvilgyti vandenyje (vanduo padės juos gražiau formuoti) ir formuoti cepelinus.
Cepelinus virti pasūdytame vandenyje apie 40 minučių.
Cepelinai valgomi su pakepintų lašinukų ir svogūnų padažu.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Ilona

Komentarai (6)


  • Jolanta 2015-02-07 10:39

    As taip pat dedu virtu bulviu. O tai vien is zaliu bulviu tarkiu cepelinai nebus kieti???


  • L 2014-02-02 23:27

    as i zaliu bulviu nusunktus tarkainius imaisau virtu bulviu santykiu, mazdaug 50:10. Verdu 30 min. Cepelinai buna minksti, purus ir niekada nesuyra.


  • (anonimas) 2014-01-17 14:35

    :parselis: :-p :-p :bloga: :bomba: :parselis: ;-) %-) :-* :alus:


  • edgaras 2013-11-13 09:08

    nu seip visai liuks :super:


  • ŠO BI ODIGOS 2012-09-07 23:42

    SAKAU DUOKIT CEPŲ MAN, DAUGIAU NEKARTOSIU


  • karolina 2012-03-16 11:23

    sveiki man visalaika jie issiardo jaigu paverdu ilgiau negu 20 minuciu bet as krakmolo zymiai daugiau dedu.


Daugiau receptų