Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Traškios česnakinės bulvytės
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Autorius apie receptą: Taip paruoštas bulves galite patiekti su įvairiausiais pagrindiniais patiekalais, nors man jos skaniausios vienos arba su mėgstamais padažais. Česnakinėms bulvių skiltelėms Taip paruoštas bulves galite patiekti su įvairiausiais pagrindiniais patiekalais, nors man jos skaniausios vienos arba su mėgstamais padažais. Česnakinėms bulvių skiltelėms pagaminti geriausia rinktis bulves labai plona odele arba tiesiog šviežias bulves. (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
6 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
3 valgomieji šaukštai sviesto
5 skiltelės česnakų
1 sauja petražolių (smulkintų)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įkaitiname orkaitę iki 220 C.
2.
Sviestą išlydome mikrobangėje.
3.
Česnako skilteles nulupame, 3 skilteles sutriname česnako spaustuku.
4.
Bulves gerai nuplauname, supjaustome skiltelėmis ir sudedame į dubenį. Sumaišome su 1,5 valg. š. alyvuogių aliejaus, 1,5 valg. š. lydyto sviesto ir sutrintu česnaku. Pagardiname druska, pipirais.
5.
Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popieriaus, sudedame bulves taip, kad skiltelės nesiliestų tarpusavyje. Kepame įkaitintoje orkaitėje 20 min, tada apverčiame ir dar kepame 15-20 min, kol bulvės gražiai apskrunda.
6.
Sutriname 2 česnako skilteles, viename indelyje sumaišome kartu su likusiu sviestu, alyvuogių aliejumi ir petražole.
7.
Iškepusias bulvių skilteles sudedame į vieną dubenį, sumaišome su sviesto ir aliejaus mišiniu. Jei reikia dar įdedame druskos ir juodųjų pipirų. Iškart patiekiame!

Traškios česnakinės bulvytės

Recepto autorius: Taip paruoštas bulves galite patiekti su įvairiausiais pagrindiniais patiekalais, nors man jos skaniausios vienos arba su mėgstamais padažais. Česnakinėms bulvių skiltelėms ( ...daugiau ) Liucija
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitiname orkaitę iki 220 C.

  2. Sviestą išlydome mikrobangėje.

  3. Česnako skilteles nulupame, 3 skilteles sutriname česnako spaustuku.

  4. Bulves gerai nuplauname, supjaustome skiltelėmis ir sudedame į dubenį. Sumaišome su 1,5 valg. š. alyvuogių aliejaus, 1,5 valg. š. lydyto sviesto ir sutrintu česnaku. Pagardiname druska, pipirais.

  5. Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popieriaus, sudedame bulves taip, kad skiltelės nesiliestų tarpusavyje. Kepame įkaitintoje orkaitėje 20 min, tada apverčiame ir dar kepame 15-20 min, kol bulvės gražiai apskrunda.

  6. Sutriname 2 česnako skilteles, viename indelyje sumaišome kartu su likusiu sviestu, alyvuogių aliejumi ir petražole.

  7. Iškepusias bulvių skilteles sudedame į vieną dubenį, sumaišome su sviesto ir aliejaus mišiniu. Jei reikia dar įdedame druskos ir juodųjų pipirų. Iškart patiekiame!

Receptą atsiuntė Liucija

Komentarai


Daugiau receptų