Autorius apie receptą:
Panna Cotta - klasikinis itališkas saldaus grietinėlės kremo desertas. Šį desertą labai lengva pagaminti iš anksto ir jis gali ramiai laukti šaldytuve savo valandos. Jei
Panna Cotta - klasikinis itališkas saldaus grietinėlės kremo desertas. Šį desertą labai lengva pagaminti iš anksto ir jis gali ramiai laukti šaldytuve savo valandos. Jei nesinori naudoti cukraus, galima jo visai nedėti, o grietinėlę galima pakeisti riešutų pienu. O šį kartą - kalėdinio skonio panakota, kurioje dominuoja kardamonas (tradicinis Kalėdų prieskonis), spanguolės ir arbata. Tobulas derinys Kalėdų vaišių stalui, kai deserto reikia greitai, o nesinori ilgai stovėti prie puodų.
(...daugiau)(...mažiau)
Dorianas
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
šiek tiek
pabarstukų
(papuošimui)
Kremui:
350 mililitrų
plakamoji grietinėlė
150 mililitrų
pieno
4 valgomieji šaukštai
želatinos
4 valgomieji šaukštai
cukraus
1 pakelis
juodosios arbatos
(naudojau "Earl grey")
1 žiupsnelis
malto kardamono
Želė sluoksniui:
0.666667 stiklinės
spanguolių sulčių
0.5 stiklinės
cukraus
1 arbatinis šaukštelis
želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kremui želatiną užpilti šaltu vandeniu, tiek, kad apsemtų. Palikti brinkti apie 15-20 min.
2.
Nedideliame puode užkaisti grietinėlę ir pieną. Suberti cukrų, maltą kardamoną ir įdėti arbatos pakelį. Pakaitinti, bet neužvirti. (iki 70-80C laipsnių). Nukelti nuo ugnies ir išimti arbatos pakelį.
3.
Supilti išbrinkusią želatiną ir gerai išmaišyti, kol želatina ištirps. Palikti atvėsti iki kiek šiltesnės nei kambario temperatūros. Tada dar kartą išmaišyti, supilti į serviravimo indelius ir palikti šaldytuve sustingti.
4.
Žele sluoksniui želatiną taip pat užpilti šaltu vandeniu ir palikti išbrinkti. Išbrinkusią želatiną pakaitinti su spanguolių sultimis ir cukrumi, kol želatina visiškai ištirps. Neužvirti. Nukelti nuo ugnies, palikti atvėsti.
5.
Ant sustingusios grietinėlės užpilti spanguolių želė, vėl pastatyti į šaldytuvą mažiausiai 1 val. (galima ir ilgiau, jei dar nesustings per valandą).
Recepto autorius:
Panna Cotta - klasikinis itališkas saldaus grietinėlės kremo desertas. Šį desertą labai lengva pagaminti iš anksto ir jis gali ramiai laukti šaldytuve savo valandos. Jei
Recepto autorius:
Panna Cotta - klasikinis itališkas saldaus grietinėlės kremo desertas. Šį desertą labai lengva pagaminti iš anksto ir jis gali ramiai laukti šaldytuve savo valandos. Jei nesinori naudoti cukraus, galima jo visai nedėti, o grietinėlę galima pakeisti riešutų pienu. O šį kartą - kalėdinio skonio panakota, kurioje dominuoja kardamonas (tradicinis Kalėdų prieskonis), spanguolės ir arbata. Tobulas derinys Kalėdų vaišių stalui, kai deserto reikia greitai, o nesinori ilgai stovėti prie puodų.
(
...daugiau...mažiau
)
Dorianas
Akcijos:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Kremui želatiną užpilti šaltu vandeniu, tiek, kad apsemtų. Palikti brinkti apie 15-20 min.
Nedideliame puode užkaisti grietinėlę ir pieną. Suberti cukrų, maltą kardamoną ir įdėti arbatos pakelį. Pakaitinti, bet neužvirti. (iki 70-80C laipsnių). Nukelti nuo ugnies ir išimti arbatos pakelį.
Supilti išbrinkusią želatiną ir gerai išmaišyti, kol želatina ištirps. Palikti atvėsti iki kiek šiltesnės nei kambario temperatūros. Tada dar kartą išmaišyti, supilti į serviravimo indelius ir palikti šaldytuve sustingti.
Žele sluoksniui želatiną taip pat užpilti šaltu vandeniu ir palikti išbrinkti. Išbrinkusią želatiną pakaitinti su spanguolių sultimis ir cukrumi, kol želatina visiškai ištirps. Neužvirti. Nukelti nuo ugnies, palikti atvėsti.
Ant sustingusios grietinėlės užpilti spanguolių želė, vėl pastatyti į šaldytuvą mažiausiai 1 val. (galima ir ilgiau, jei dar nesustings per valandą).
Komentarai