Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Ciabatta (itališka duona)
AUTORIUS:
Marija
INGREDIENTAI:
2 arbatiniai šaukšteliai cukraus
šiek tiek sezamo sėklų (sėklos)
šiek tiek kvietinių miltų (3-4)
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
1.5 stiklinės vandens (šiltas, arba pienas)
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
šiek tiek aliejaus (patepti skardai)
25 gramai mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pusėje stiklinės šilto pieno ištirpiname mieles su cukrumi ir palaukiame 5min.
Į virtuvinį kombainą supilame miltus, druską, alyvuogių aliejų, ištirpintas mieles bei likusį pieną (arba vandenį) ir plakamne viską apie 15 min., greitu režimu. Tešla gausis lipni - tokia ir turi būti.
Gautą tešlą pridengiame rankšluosčiu ir pastatome šiltai 30 min., kad pakiltų (aš statau į pašildytą ir iki 25 laipsnių temperatūros atvėsusią orkaitę).
Kepimo skardą patepame aliejumi, pabarstome miltais, sudedame tešlą ir pabarstome ją sezamo sėklomis.
Kepame iki 230 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15–25 min
Skanaus!

Ciabatta (itališka duona)

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Pusėje stiklinės šilto pieno ištirpiname mieles su cukrumi ir palaukiame 5min.
Į virtuvinį kombainą supilame miltus, druską, alyvuogių aliejų, ištirpintas mieles bei likusį pieną (arba vandenį) ir plakamne viską apie 15 min., greitu režimu. Tešla gausis lipni - tokia ir turi būti.
Gautą tešlą pridengiame rankšluosčiu ir pastatome šiltai 30 min., kad pakiltų (aš statau į pašildytą ir iki 25 laipsnių temperatūros atvėsusią orkaitę).
Kepimo skardą patepame aliejumi, pabarstome miltais, sudedame tešlą ir pabarstome ją sezamo sėklomis.
Kepame iki 230 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15–25 min
Skanaus!

Receptą atsiuntė Marija

Komentarai (12)


  • olija 2012-01-31 13:11

    Zmones, virtuvije be fantazijos negalima!!!! visus receptus reikia tobulint!!!! ir sita italiska duona yra tokia, kokia yra!!!! vaziuokit i Italija ir valgykit "Italiska".labai kvaila daryt butent taip, kaip ant tvoros parasyta!!!! kiek vienas pagal savo skoni!!!! o jei nepatinka, tai ........ i kelione...... i Italija : D :D D:


  • rasa 2011-07-31 13:44

    Nesenai išsikepiau šios duonos ir galiu pasakyti, kad 2 šaukšteliai druskos tikrai yra per daug, mano skoniui gavosi per sūri. Kai kepsiu kitą kartą, tikrai dėsiu mažiau druskos.


  • mondita 2011-05-25 01:06

    As ir nesuprantu, kam toki kepini vadint 'ciabatta'?? Vadintusi sau - 'apvalus batonas su sezamais' ir baigta!


  • Kristina 2011-05-24 16:21

    Tikras italas, pamates tokios formos duona, vadinama chiabatta - batus pamestu ish netiketumo... :-(
    Chiabatta, mielosios, niekada Italijoj nekepama apvali !!!!!!
    Tai pailga, kartais persukta, labai poreta ir netrupi duona!
    :-D


  • Angee_Mc 2011-05-20 20:56

    kaip tik kepu :super:
    ne taip paprasta buvo surasti paprastą paprastos duonytės receptą :-D


  • lape 2010-12-28 13:08

    Na ir kas,kad nenaudojami.Tik bandant galima atrasti naujus
    receptus.Ošis receptas ,atrodo-geras.


  • Laima 2010-11-02 18:36

    Pilu ne piena,bet silta vandeni.Iberiu i miltus raudoneliu arba provanso zoleliu rinkini pagal skoni,suformuotus kepaliukus apglostau slapiais delnais,vel virsu apibarstau zolytemis.Man skanu,siulau ismeginti.


  • vaida 2010-06-22 15:24

    skanu labai skanu


  • ........ 2010-03-12 13:16

    batonas :-D :-D :-D


  • dee 2010-03-12 12:56

    sezamai cia labai tinka, o sausos mieles irgi,siaip labai skasni gavos, o svarbiausia,kad kaip duona tai labai greit issikepa :) :super:


Daugiau receptų